Tillykke! Teater V kan fortsætte endnu fire år som Lille Storbyteater

Teater V har fået svar på sin ansøgning, og kan fortsætte som et af Københavns Små Storbyteatre – endda med en 20% øget bevilling. Stort tillykke!

Den øgede bevilling gør Teater V til det eneste københavnske teater, der er steget kontinuerligt i bevilling siden de blev lukket ind i ordningen.

Teatret startede på 3 millioner tilbage i 2009 og har nu fordoblet dette til 6 millioner årligt, fra 2025 og 4 år frem.

Bevillingen kommer efter et år, hvor Teater V både modtog en pris som Årets Børne/Unge Teater og en Reumert for Årets Teater.

Vi er glade og stolte over, at Valby er blandt de bydele, der har et lokalt forankret og meget aktivt teater, der nu får mulighed for at udvikle og tiltrække endnu flere forestillinger til bydelen!

Hvad er storbyteater-ordningen?

De små storbyteatre er en ordning, hvor staten og kommunen tilsammen yder en samlet støtte til en række teatre.

Ordningen stammer fra 1995, hvor statens egnsteaterstøtte blev delt i to dele, hhv. støtte til små storbyteatre, som defineredes som teatre i København, Frederiksberg, Odense, Ålborg og Århus Kommuner, og egnsteatre i landets øvrige kommuner.

Ordningen betyder, at der indgås flerårige aftaler mellem de respektive kommuner, staten og teatrene.

I København er aftalerne som regel 4-årige, og teatrene udvælges for hver valgperiode ved en ansøgningsproces, hvor de pågældende teatre udvælges af Kultur- og Fritidsudvalget.

Læs mere om ordningen her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *