Stort tillykke til Teater V med Reumert-prisen for Årets Teater 2023

Vi kan godt være stolte af Valby lille storbyteater, der efter den tredje nominering i træk endelig tog prisen hjem som Årets Teater til weekendens uddeling af Reumert-priserne.

Teaterdirektør Pelle Koppel stiftede Teater V tilbage i 2006, og har fra starten haft store ambitioner for det lille teater i Prøvehallen.

Efter tredje nominering i træk kan Teater V nu kalde sig Årets Teater 2023 og det er en pris, der kun gives til et teater, der har ‘gjort sig særligt bemærket for betydningsfuldt virke i branchen’.

Teater med mod på at prøve nyt

I begrundelsen skriver juryen om Teater V:

Altid fremadstormende med mod på at prøve nyt og undersøge scenekunstens mangfoldige muligheder med nye talenter og i fængende formater.

Her favnes teatret bredt med klassikere i børnehøjde, prisvindende ungdomsproduktioner, voksenteater med kant og indspark fra hele landet, med fede forestillinger som får Københavnerpremiere. De er med egne ord et ”bydels-teater” og har med snart 20 års erfaring prøvet umådelig meget for at udvikle mest muligt.

Her er manuskriptkonkurrencer for debuterende dramatikere, digidrama som skal favne de nye digitale strømninger og møde fremtidens mangfoldige publikum på deres digitale platform Future V.

De har, i den grad, været med til at styrke scenekunsten lokalt og nationalt, og fortsætter udviklingen med en grundlæggende insisteren på, at scenekunsten skal ud i verden, rundt i landet og møde så bredt og mangfoldigt et publikum som muligt.

Teater V med Pelle Koppel i front vandt også sidste år en Reumert. Dengang var det for bedste børne- og ungdomsforestilling for forestillingen ‘Til Ungdommen’.

Rosende ord til Valby Lokaludvalg

Teater V har ofte modtaget støtte fra vores Lokalpulje til projekter, der udviklede teatret og inviterede nye målgrupper indenfor. Der var da også et par rosende ord i Pelle Koppels udvidede takketale på Facebook:

For denne pris er selvfølgelig også jeres […] og ikke mindst også Valby Lokaludvalgs! Vores skønne bydels lokale lokaludvalg, som trofast har støttet op om V´et og visionen i alle de nu snart 18 år vi indtil videre har fået lov til at eksistere.
Så højt hurra også for jer i Valby Lokaludvalg.”

Højt hurra lyder det også her fra os! Stort tillykke med den fornemme pris til Valbys eget lille storbyteater.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *