Ny temahave med 25 lægeplanter er åbnet i Valbyparken

Den nye lægeplantehave Hildegarden blev indviet i Valbyparken i starten af august – vi har med glæde støttet anlægget med penge fra Lokalpuljen.

I Valbyparken blev der i anledning af Kulturbyåret 1996 anlagt 17 ca. 500 m2 store runde haver, der fik hver sit tema.

Da temahave 8 for nylig blev ledig, så krydderurtevirksomheden Nielsen&Nielsen en mulighed for at anlægge en lægeplantehave i det gode selskab – en såkaldt Hildegarden.

25 lægeplanter, der stadig bruges i dag

Hildegarden er en lægeplantehave med 25 af den kendte tyske abbedisse Hildegard von Bingens lægeplanter, som stadig i dag anvendes lægeligt, selvom hun levede for mange århundreder siden (1098-1179).

Hildegard von Bingen var en af højmiddelalderens mest betydningsfulde personligheder, som stadig i vor tid er kendt for sine særlige evner som lægekyndig, forfatter, kunstner og komponist.

Hildegarden blev indviet den 6.august ved en lille højtidelighed, hvor lokaludvalgsmedlem Benjamin Friis klippede snoren til haven over.

Derefter kunne man  gå ind i haven, se og dufte planterne og læse om deres lægelige anvendelse på skilte ved hver plante.

Hildegarden er, ligesom parkens andre temahaver, åben hver dag. En lille informationsfolder ved indgangen fortæller om haven og planterne i den.

Læs mere om Valbyparken og temahaverne her:

Idé fra krydderurtevirksomhed, penge fra Lokalpuljen

Krydderurtevirksomheden Nielsen&Nielsen har fået ideen til den nye have og har tegnet, planlagt og anlagt haven i samarbejde med parkens gartnere. Vi har støttet anlægget med penge fra Lokalpuljen.

Vi støtter hvert år en bred vifte af lokale initiativer med penge fra Lokalpuljen, og vi er optagede af, at puljemidlerne rammer et bredt publikum.

Med støtten til den nye temahave Hildegarden har det været muligt for os at støtte et initiativ, som øger biodiversiteten i Valbyparken.

Vi vil gerne have flere ansøgninger, der på den ene eller anden måde støtter op om Miljøgruppens arbejde for, at Valby bliver ved med at udvikle sig i en grønnere, renere, klimavenligere og mere bæredygtig retning.

Læs mere om Miljøgruppens arbejde og visioner for Valby lige her:

Se hvordan du selv kan søge penge til lokale anlæg og aktiviteter fra Lokalpuljen lige her:

Foto: Janet Ziora

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *