Ny pulje til aktiviteter på Smedestræde

Arbejdet med nyt bibliotek og teatersal på Smedestræde 2 fortsætter i Valby Lokaludvalg – og projektet har fået fornyet vind i sejlene, efter Kultur- og Fritidsudvalget på Rådhuset har afsat 100.000 kr. i en pulje til midlertidige aktiviteter på den tomme grund i 2014. Puljen administreres og kan søges gennem Valby Lokaludvalg.

Valby Lokaludvalg har siden sensommeren 2012 arbejdet for at overbevise politikerne på Københavns Rådhus om, at den tomme grund på Smedestræde 2 har potentiale til at blive et nyt kulturelt kraftcenter, der samtidig kan styrke by- og handelslivet i det centrale Valby. Lige nu tegner Kultur-og fritidsudvalget på et forslag, der skal med på budgetforhandlingerne til august.

For at holde liv i de midlertidige aktiviteter og øge synligheden omkring projektet, har Valby Lokaludvalg fået en brugstilladelse til den tomme grund på Smedestræde. Og nu er der også fulgt en pose penge med fra Rådhuset.

Bygningerne på grunden kan ikke anvendes, da de er for faldefærdige, men på den lille græsplæne ud til Valby Langgade kan man frit boltre sig. SEEDS fra Københavns Universitet byggede i 2013 en hvid pavillon på grunden. Og i løbet af foråret og sommeren har Smedestræde 2 emmet af liv.  Miljøgruppen fra Valby Lokaludvalg har, sammen med Valbys borgere og TagTomat, været flittige med at omdanne den tomme grund til en urban have. Der er opsat plantekasser, som alle kan være med til at passe og pleje, og høste afgrøderne. Creative Roots har etableret en frøstation på grunden, hvor man kan afhente frø til egne planteprojekter, og aflevere frø man har til overs. Der er opsat byttekasser til bøger, og Kultur Valby har etableret en oplevelsesverden for børn, med en lille frø i centrum.

I foråret lånte foreningen Omstilling NU grunden til at afholde en tre-dages festival, som satte fokus på innovative bæredygtige løsninger. Her var workshops, debatter, foredrag og oplæg, og festivalen blev godt modtaget og vel besøgt.

Hvem kan søge?

Der bliver lagt vægt på projekter, der enten relaterer sig til grundens fremtidige anvendelse til bibliotek og teatersal, der sætter fokus på grønne løsninger, eller understøtter nye fællesskaber i bydelen.

Ligger du inde med en god idé til en aktivitet eller begivenhed, der vil passe godt ind på grunden, kan du finde mere info om puljen her, hvor du også kan finde ansøgningsskema. Kontakt også gerne sekretariatet med din idé: valbylokaludvalg@okf.kk.dk.

Mere information om projektet på Smedestræde finder du her.