Nu skal du sætte farten ned i Valby

Københavns nye fartgrænser trådte den 29. august i kraft i Valby og Vanløse – du må nu max. køre 40 km/t på langt de fleste veje.

Der er sat nye røde 40 km/t-skilte op i alle de nye lav-hastighedszoner. Så hold øje med de nye fartskilte, når du kører gennem bydelene.

Her kan du se hvor de nye fartzoner er trådt i kraft:

København ned i fart Pylonkort Valby

Nye fartgrænser skal forbedre trafiksikkerheden

Politikerne på rådhuset har valgt at sætte fartgrænsen ned for at gøre det mere sikkert at færdes i trafikken, især som fodgænger og cyklist. Det vil samtidig give mindre trafikstøj og forurening i byen.

Lavere fart kan desuden medvirke til, at flere lader bilen stå og skifter til grønnere transportformer som cykel, gang og kollektiv transport.

Alle køretøjer skal overholde fartreglerne, dvs. også cykler og knallerter. Det gælder, uanset om de kører på cykelstien eller på veje uden cykelsti.

Flere fartgrænser på vej

Den næste bydel, der får lavhastighedszoner, er Brønshøj-Husum. Her træder de nye lav-hastighedszoner i kraft omkring årsskiftet.

I 2024 sænkes fartgrænsen tilsvarende til 40 km/t på de veje i Vanløse og Valby, der ligger uden for lav-hastighedszonerne. Også i resten af København skal farten ned på 30 eller 40 km/t. Det sker løbende de næste to år.

Så kig op, og husk at sætte farten ned, når du møder de nye fartskilte.

Du kan finde Københavns nye fartgrænser på et kort og læse mere på Københavns Kommunes hjemmeside:

3 svar
  1. Julie
    Julie siger:

    Det er muligt der er sat nye 40 km skilte op. Fortæl gerne hvor de står på Gammel Køge Landevej når man kommer fra Folehaven.
    Og hvorfor er 50 km skiltene forsvundet fra Folehaven?

    Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *