Kulbane Alle
0 Kommentarer/

Kulbane Alle – en pendant til Vigerslev Allé – Vigerslev Allé og Kulbane Alle!

Udsmykning af viadukten under Vigerslev Allé station, gjort mulig af Områdefornyelsen Kulbanekvarteret og Kunstforeningen Kulbanekvarteret.

”Alle” er bredt favnende og i betydningen ”alle sammen” (uden accent aigu). ”Kulbane” henviser til det nye kvarter og historien (men i mere ubestemt form). Kunstnerens praksis er ofte baseret på tekst og leg med ord; dette forholdsvis let aflæselige greb forankrer udsmykningen specifikt til det lokale. Kunstneren har tænkt patchwork ind i værket ved at lade fliserne danne mønstre i abstrakte former, som går i dialog med betonmodulerne. Mønstre kan ses som en samfundsstruktur, sammenhængskraft, som der er mellem alle borgere.

Mønstrene refererer til noget interiør, det hjemlige, som skaber en form for hjemlighed og tryghed på den trafikerede station. At folk hele tiden er i transit, understreges af skrå striber, som signalerer fart og spejler sig på hver side af væggen og danner en port.

Kunstværket er finansieret med 250.000 kr. fra Legat for Stadens forskønnelse og almene bedste, 175.000 kr. fra puljen Kulbanefællesskaber og 487.000 kr. fra Områdefornyelsen Kulbanekvarteret.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *