Kains efterkommere Valby kunst deling
0 Kommentarer/

Fortællingen om Kains efterkommere stammer fra 1, Mosebog kap. 4, hvor det fortælles at Lemek, der var tipoldebarn af Kain, fik 3 sønner. Hyrden Jabal, der blev stamfader til alle dem, der lever i telte og holder kvæg, digteren Jubal, der blev stamfader til alle dem, der spiller harpe og smeden Tubalkain, der blev stamfader til alle dem, der smeder kobber og jern. Det er disse tre herrer, der her står ved enden af Lyshøj Allé og kigger ud mod Toftegårds Allé.

Skulpturen blev oprindeligt i 1914 opstillet på Vester Boulevard, nu H.C. Andersens Boulevard, men blev flyttet til Lyshøj Allé i 1956 i forbindelse med, at Vester Boulevard skulle lægges om. Dengang stod statuen lige ud for, hvor Glyptoteket ligger og var, lige som Glyptoteket selv, betalt af bryggeren Carl Jacobsen. Opstillingen af værket var tænkt som en pendant til August Rodins ”Borgerne i Calais”, som fra 1903 også stod på Vester Boulevard foran Glyptoteket.

Skulpturen er udført af den franske kunstner Paul Maximilien Landowski, hvis far var flygtet fra Polen til Paris i forbindelse med Januaropstanden i 1863. Landowski er født i Paris, hvor han også levede det meste af sit liv. Derfor er de fleste af Landowskis skulpturer også placeret i og rundt omkring Paris. Blandt andet står et forarbejde til Kains efterkommere den dag i dag på pladsen foran Louvre i Paris. Mest kendt er Landowski nok for sin medvirken til udførelsen af den 30 m høje kristusfigur, der står på Corcovado-bjerget ved Rio de Janeiro.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *