Bydelsmødre Valby Folehaven nyhed

Hurra for Valbys 17 nye Bydelsmødre

17 kvinder fra Folehaven fik mandag den 18. juni diplom på, at de som Bydelsmødre har en helt særlig opgave i deres lokalområde: Nemlig at hjælpe udsatte kvinder i deres lokalområder ud af isolation og ind i samfundet.

Valbys nye mødre blev fejret med pomp og pragt på rådhuset

Denne eftermiddag på Københavns Rådhus er Valbys nye Bydelsmødre en farverig flok, med etniske rødder i blandt andet Marokko, Palæstina, Polen, Sydsjælland, Tyrkiet, Valby, Beirut og Pakistan.

De nybagte mødre blev fejret med rådhuspandekager og taler fra både Mette Svendsen fra SURF Valby, der har stået for at samle holdet, landsformanden for bydelsmødrene og Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

En ting de alle kan blive enige om, er, at det at hjælpe andre, er meget mere end en kulturbåren værdi. Det er ganske simpelt medmenneskelighed, som man heldigvis kan finde i alle kulturer i hele verden.

Hjælp til selvhjælp for udsatte kvinder

De nye bydelsmødre har gennemført en uddannelse på 14 moduler, hvor de har lært hvordan de kan støtte kvinder fra udsatte boligområder, så de får den viden, de har brug for til at kunne hjælpe sig selv videre.

Bydelsmødrene gør primært brug af tre metoder.

  • Samtale: Bydelsmødrene mødes med og taler med kvinder om emner, der er relevante for den kvinde de besøger. De videregiver eller opsøger viden som kvinden kan bruge til at komme videre i sit liv.
  • Brobygning:  Bydelsmødrene bygger bro mellem kvinderne og lokalsamfundet, fx videregiver Bydelsmødrene viden om kommunens tilbud, foreningslivet, lokale organisationer. Hvis der er behov følger Bydelsmoderen kvinden til det sted hun har brug for at finde.
  • Netværk: Bydelsmødrene støtter fx kvinderne i at deltage i forskellige arrangementer, så kvinderne har mulighed for at møde andre og udveksle erfaringer og viden.

Bydelsmødrene fjerner dermed et slags ”missing link” mellem de isolerede eller sårbare kvinder og de lokalområder, de bor i.

Læs mere om uddannelsen til Bydelsmor lige her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *