Fællesgro oktober nyhed

Hent friske grøntsager direkte fra landmanden en gang om ugen på Grønttorvet

Siden juni har det medlemsbaserede fødevareinitiativ FællesGro forsynet sine medlemmer i Valby med lokalproduceret, økologisk frugt og grøntsager fra deres opsamlingssted i Grønttorvsparken.

Økologisk fødevareproduktion et fælles anliggende

Visionen bag FællesGro er at gøre økologisk fødevareproduktion til et fælles anliggende for producenter på landet og aftagere i byen. Medlemmerne betaler forud for høstsæsonen for deres andel af høsten, landmanden producerer afgrøderne og FællesGro sørger for, at du kan afhente din høst ugentligt.

I år har FællesGro udvidet til Grønttorvet i Valby, hvor grøntsagsudleveringen foregår i Grønttorvsparken, som er anlagt hvor det gamle grønttorv lå.

Grønttorvet - skuret i parken

Bor du i området, kan du stadig nå at være med i den sidste halvdel af høstsæsonen, som løber helt ind i december.

Grøntsager fra Stevns

På Grønttorvet leveres grøntsagerne af Nørbys Grøntsager på Stevns til de 70 medlemmer, der kan være med på Grønttorvet i år.

Som medlem får du med årlige gårdbesøg og ugentlige historier fra marken indsigt i de processer, der ligger til grund for, at du som forbruger kan få frisk, lokal mad på tallerkenen. Du får desuden adgang til andre slags afgrøder end dem, du typisk kan finde i supermarkedet.

Medlemsskabet koster 150 kr. om ugen, som betales forud for en sæson. Når du melder dig ind, betaler du for de resterende uger af høstsæsonen.

Læs mere og meld dig ind på faellesgro.dk:

Livia Urban Swart Haaland og Kristian Skaarup, der står bag FællesGro, har længe arbejdet for mere økologi i byen. I 2014 grundlagde de sammen tagfarmen ØsterGRO på Østerbro med visionen om at skabe en lokal og bæredygtig fødevareproduktion i byen.

I 2018 startede de FællesGro, som på tre sæsoner er gået fra ét udleveringssted til at dække 6 bydele i København og omegn.

Vi er store tilhængere af initiativer, som fremmer økologi og bæredygtighed – to ting, som vores miljøgruppe arbejder målrettet med.

Læs mere om miljøgruppens arbejde lige her:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *