Fra god til verdens bedste

Det er navnet på Københavns Kommunes nye cykelstrategi, der blandt andet rummer verdens mest ambitiøse målsætning for cyklisme i en storby. Målet er, at 50 % af rejser til arbejde og uddannelse i hovedstaden i 2025 skal foregå på cykel. I dag cykler 150.000 mennesker i København hver dag til arbejde eller uddannelse. 55.000 flere skal tage cyklen, hvis ambitionen skal indfries.

Valby Lokaludvalg drøfter cykelstrategien den 9. august og afgiver herefter sit høringssvar. Har du kommentarer til strategien, som lokaludvalget skal kende til, skal de være sekretariatet i hænde senest den 1. august. Skriv til dse@okf.kk.dk eller til Valby Lokaludvalg, Valgårdsvej 4-8, 2500 Valby.

Cykelstrategien fokuserer på fire temaer, der skal arbejdes med: Det skal være trygt, hurtigt og komfortabelt at cykle i København, og der skal være masser af byliv.

Målet skal nås gennem prioritering og innovation. Man vil prioritere en cykelvenlig infrastruktur med brede cykelstier, så cyklisterne kan komme hurtigere frem, tryggere overgange via broer, ramper og tunneller og bedre cykelparkering.

Intelligente trafiksystemer med IT i vejen og cyklen, LED-lys i belægningen til markering af fleksible baner og elcykler til langdistancependlere er nogle af de innovative tiltag, strategien lægger op til at investere i. Flere grønne bølger og mulighed for at cykle mod ensretningen skal også lette cykelturen gennem København.

Du kan læse Københavns Kommunes Cykelstrategi 2011- 2025 i sin fulde længde på www.blivhoert.kk.dk., hvor du også kan skrive din personlige kommentar. Høringsfristen for cykelstrategien er den 12. august 2011.