Store Forårsrengøring Valby 2018 april

Vær med til den årlige forårsrengøring i Valby

Du møder tit affald på din vej rundt i Valby. Du er træt af, at der ikke er nogen der samler det op. Du vil gerne være med til at gøre en indsats, for at få ryddet op på Valbys gader og stræder. Du skal med til den årlige Store Forårsrengøring!

Søndag den 22. april fra kl. 10-13 inviterer Valby Lokaludvalgs miljøgruppe alle Valbys borgere til at gribe snappere og affaldsposer, og deltage i den årlige forårsrengøring af bydelen.

Alle kan være med til oprydningen 

Vi mødes på Toftegårds Plads foran Valby Kulturhus kl. 10, hvor der uddeles snappere, handsker, veste og affaldsposer til både børn og voksne indsamlere.

Du bestemmer selv hvor du vil samle affald – det kan være på din egen gade, i en park, du ofte benytter, eller en plads, hvor du synes det flyder.

Programmet for dagen ser sådan ud:

 • Kl. 10: Vi mødes på Toftegårds Plads foran Valby Kulturhus, hvor der er uddeling af snappere, veste, poser og handsker
 • Kl. 10-12: Du samler affald der, hvor du synes, det trænger mest
 • Kl. 12: Tag dit indsamlede affald med tilbage til pladsen. Vi byder vi på frokost og underholdning med trommeorkestret Slagkraft, imens vi samler resultatet af dagens arbejde og sorterer det i fem fraktioner.

Tilmeld dig og del indsamlingen på Facebook:

Støt op om indsamlingen

Ud over at møde op og hjælpe til, er der flere måder du kan støtte indsamlingen:

 • Saml en gruppe fra din boligforening, din forening eller blandt dine venner, og aftal at gå sammen ud og rydde op den 22. april
 • Meld din boligforening ind som lokalt indsamlingssted. Afhent udstyr hos lokaludvalget i ugen op til indsamlingen, så sparer du turen forbi Toftegårds Plads, og kan gå i gang med indsamlingen fra morgenstunden. Skriv til valbylokaludvalg@okf.kk.dk, for at aftale afhentning af udstyr.
 • Udskriv en plakat, og hæng den op i din opgang, på dit arbejde, eller et sted, du ofte kommer, så vi kan blive rigtig mange på indsamlingsdagen! Plakater kan også afhentes i lokaludvalgets sekretariat efter aftale.
Store Forårsrengøring Valby plakat 2018

Oprydningen gør en forskel

Sidste år var næsten 200 af Valbys borgere på gaden i en fælles indsats for at komme til bunds i henkastet affald i Valbys gader, pladser og parker. Sammen fik vi samlet:

 • Ca. 250 kg. metal
 • Ca. 200 kg. glas
 • Ca. 40 kg. elektronik
 • Ca. 20 kg. farligt affald
 • Ca. 150 kg. plast
 • Ca. 260 kg. ”andet affald”

Det er i alt ca. 820 kg. affald, næsten en hel container fuld, som i stedet for at ligge henkastet i vores bydel nu er blevet genbrugt eller blevet til fjernvarme.

 En del af en samlet indsats for at gøre Valby renere 

Store Forårsrengøring arrangeres af Valby Lokaludvalgs miljøgruppe – en åben borgergruppe, der arbejder for et grønnere og renere Valby gennem oplysning og aktiviteter.

Den årlige Store Forårsrengøring er en del af Valby Lokaludvalgs samlede indsats for et renere Valby.

Læs mere om lokaludvalgets miljøarbejde:

Store Forårsrengøring er en del af Dansk Naturfredningsforenings affaldsindsamling.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *