Sæt kryds i kalenderen til den store madfestival på Hotel- og Restaurantskolen i august

Spis dig til en grønnere hverdag på Hotel- og Restaurantskolen den 23. og 24. august, hvor skolen sammen med vores miljøgruppe inviterer til to dage med inspiration og velsmag.

Spændende profiler fra madscenen afholder workshops, der er smagninger og talks på scenen og i Hotel- og Restaurantskolens skønne skolehave, som i august bugner af de lækreste økologiske grøntsager.

Madfestivalen er en del af Copenhagen Cooking, og alle er velkomne – både familier, singler, børn og unge etc. Festivalen er åben og gratis for alle at deltage i.

Madfestivalen arrangeres i samarbejde med vores miljøgruppe.

Grønne lækkerier på det store madmarked

På det grønne madmarked kan du købe råvarer med hjem fra lokale fødevareproducenter og avlere.

Her kan du få både økologisk frugt og grønt fra sjællandske gårde og nye, innovative produkter fra fremtidens fødevarevirksomheder.

Køb søde godter lavet på overskudsbananer, krydderier og vanilje af højeste kvalitet, lækkerier lavet på tang proppet med umami, alkoholfri gourmetvine, lækker, lokal sommergrønt og meget mere.

Smag på grønne retter på Street Food markedet

Når sulten melder sig, kan du spise dig mæt i grønne snacks på det store streetfood-marked.

Her står skolens eleverne klar til at forkæle dig med en masse lækkerier – bl.a. en ny, grøn fortolkning af den klassiske bolognese, som du også selv kan lære at lave på festivalen.

Slå jer ned i den hyggelige gård eller find en plads i solen i den blomstrende skolehave og spis dig mæt i et sommerlækkert, grønt måltid.

Streetfood-markedet åbner klokken 17:00, og madbilletter koster 30 kroner per styk – eller 3 for 75.

Køb billet til langbordsmiddag før det er for sent

Sidste år var der rift om billetterne til aftenens langbordsmiddag, som afholdes både den 23. og 24. august med en imponerende grøn menu.

Grønne elever fra Hotel- og Restaurantskolen tryller sæsonens grøntsager om til lækre retter. Eleverne er lige startet 7. august og har brugt deres første tid på skolen på at planlægge et grønt festmåltid. Maden bliver serveret family style ved langborde, blandt andet med lækre sager fra egen skolehave.

Skal du nå at have billetter skal du købe dem hos Madbilletten lige her, hvor du også kan se menuen:

Spændende talks med stærke stemmer fra madverdenen

Hotel- og Restaurantskolen inviterer en række spændende profiler og madører forbi festivalen for at dele deres tanker, erfaringer og håndværk om alt fra honning til bælgfrugt-bolognese og kvinders vilkår i restaurationsbranchen.

Du kan b.la. se frem til:

  • Danske bælgfrugter med Linser for Livet
  • Honningsmagning med Bybi
  • Talk om kvindelige kokke og arbejdsforhold i restaurationsbranchen
  • Grøn smørrebrødsworkshop med rundvisning i skolens køkkenhave

Programmet opdateres løbende og du kan se det her:

Ganske små ændringer i spisevaner kan gøre en forskel

Valby miljøgruppe arbejder med klimavenlig mad da vi mener det er et område, hvor vi alle kan arbejde med vores vaner og med ganske små ændringer gøre en forskel for klimaet.

Det er derfor naturligt, at vi gerne vil samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, der jo netop uddanner fremtidens kokke og madspecialister.

Miljøgruppens fokus er den klimavenlige hverdagsmad, de daglige måltider, de retter vi laver igen og igen og kører på rutinen.

Hvis vi alle spiste lidt mindre kød og kunne vænne os til at spise vegetarisk bare et par gange om ugen ville det gøre en positiv forskel i vores co2 regnskab.

Læs mere om miljøgruppens arbejde for et grønnere, renere og mere bæredygtigt Valby her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *