Paragrafmidler til Valby

15 foreninger i Valby får næste år glæde af Københavns Kommunes §18 og §79 midler, der kan søges af foreninger, der laver frivilligt socialt arbejde.

Alle foreninger, der laver frivilligt socialt arbejde, kan søge puljen. §18 midler kan søges af alle frivillige foreninger, imens §79 er øremærket foreninger, hvis målgruppe er ældre over 60 år.

Ansøgningsfristen ligger normalt omkring 1. september, og pengene bevilges i december.

VOC – Aktivitetscenter for ældre (1,7 mio) 

VOC har fået tildelt midler fra § 79 puljen.

Der er 300 medlemmer af VOC i Valby. Det er et seniorhus med fokus på det gode fællesskab, som lægger vægt på, at så mange medlemmer som muligt bidrager, og er med til at skabe de mange aktiviteter og arrangementer.

Foreningen for Danske Døvblinde, FDDB – Erfa -møder for døvblinde (40.000,-)

Foreningen tilbyder døvblinde borgere et særligt fællesskab. Via tilbud specielt tilrettet til døvblinde, kan den enkelte bringes ud af ensomhed og isolation. Erfa grupperne forebygger i væsentlig grad ensomhed og den isolation, der nemt kan opstå ved det alvorlige dobbelte sansetab.

Der er tale om en meget udsat gruppe borgere med svære kommunikationproblemer. Erfagrupperne og klubben er med til at øge livskvaliteten, og med til at skabe sociale fritidstilbud til målgruppen.

WeShelter – Valby Have (75.000,- både Bispebjerg og Valby)

Valby Have er et nyskabende grønt socialt projekt under WeShelter.

Her skal grøn dyrkning, rolige omgivelser og havearbejde forenes med beskæftigelsesfremmende aktivitet, frivillighed og et socialt arbejdsfællesskab for og blandt sårbare borgere, samt interne beboere fra herberget Kollegiet Gl. Køge Landevej.

WeShelter vil anlægge og etablere en have/gartneri, hvor der dyrkes økologiske grøntsager, urter og afgrøde i højbede, væksthuse og potter, og etablere et indendørs produktionsareal, så de kan sælge afgrøder i en grøntbod ud mod vejen.

Hjernesagen i København og Frederiksberg (195.000,-)

Målgruppen er apopleksiramte, andre med senhjerneskader samt deres pårørende.

Lyshøjgårdsvej er det eneste tilbud til denne målgruppe, hvor der tilbydes samvær m.v. efter hospitalsindlæggelse og genoptræning. Foreningen formidler kontakt mellem medlemmer og omverdenen. Varetager medlemmernes rettigheder. Udbrede kendskabet til apopleksi og følgevirkninger efter dette.

Aalholmstuen – social café og værested (35.000,-)

Formålet med Aalholmstuen er at komme i kontakt med enlige og ensomme mennesker, personer med alkoholproblemer og lettere psykiske sygdomme og få givet dem et livsindhold, så de magter livet bedre end tidligere.

Aalholmstuen betyder i dag utrolig meget for en hel del mennesker, for som én af brugerne af værestedet har sagt: ”Dér kan vi komme og få varme – fra mennesker!” Ind imellem føres der alvorlige samtaler, hvor livet direkte står på spil – et par brugere har benyttet den telefoniske kontakt med ”Aalholmstuen” som en sidste livline.

FAKS – Foreningen Af Kroniske Smertepatienter (10.000,-)

Mange mennesker med kroniske smerter isolerer sig med ensomhed til følge. Gennem samvær og sociale aktiviteter med ligestillede øges livskvaliteten og fokus flyttes, så der kan blive rum for positive tanker og aktiviteter.

Foreningen arbejder med at forebygge isolation og ensomhed hos borgere med kroniske smerter.

Hjerteforeningen Vesterbro, Kgs. Enghave og Valby (10.000,-)

Målet er, at hjertepatienter fastholdes i den gode livsstil, som rehabilitering skaber grundlaget for. Projektet er målrettet borgere der netop har været igennem et rehabliteringsforløb i kommunen eller regionen.

Hjertepatienter mangler netværk, der kan sikre at den gode livsstil fortsætter. Derudover mangler mange hjertepatienter et netværk til at udveksle erfaringer med.

Natteravnene i Valby Centrum (5.000,-)

Natteravnenes formål er at skabe livsglæde, tryghed og integration. Dette gør de ved at være til stede blandt børn og unge ude på gaden, som ansvarlige voksenkontakter og rollemodeller.

Ungdommens Røde Kors – SejSommer 2017 (30.000,-)

Projektet SejSommer er et gratis tilbud under Ungdommens Røde Kors (URK) der succesfuldt har været tilbudt til alle børn i alderen 8-12 år fra området Valby, Sydhavnen & Vesterbro siden 2014.

SejSommer henvender sig til en målgruppe af børn, som ikke har samme muligheder for at komme på ferie eller deltage i andre aktiviteter i skolernes sommerferie som andre børn.

Netværksgruppe i Valby (12.000,-)

Netværksgruppen i Valby er en del af Dansk Flygtningehjælp. Foreningen laver netværksskabende aktiviteter for flygtninge og indvandrere for at fremme integrationen i lokalsamfundet, samt skabe dialog, forståelse og tolerance mellem os alle.

Målgruppen er flygtninge og indvandrere i alle aldre og alle nationaliteter, der har behov for hjælp til at forstå og begå sig i det danske samfund. Især sprogforståelse og –træning er i højsædet.

Klub Japan – Cafe eftermiddag for ældre japanere (10.000,-)

Formålet er at skabe mulighed for socialt samvær og aktivere og fremme trivslen blandt ældre japanere. Foreningen har fokus på hjælp til selvhjælp for ældre mennesker, dannelse af netværk i blandt ældre, samt at brobygge frivillige indsat og offentlige tilbud.

Kulturcafe’en/ Netværket for ældre i Valby (12.000,-)

Kulturcafe’en er et netværk for ældre og førtidspensionister. Cafeen er et socialt samlings sted -(nu gennem 17 år) – hvor man mødes og hygger sig med andre mennesker gennem forskellige aktiviteter, arrangementer, foredrag / underholdning/ sang/ dans/ spil + spisning og udflugter!

Foreningen har besøgsvenner, som tager ud til medlemmer, går ture og handler ind med dem.  De er glade for lidt selskab nu da de ikke mere kan klare at tage ned i Kulturcafe’en.

Tryghedsopkald i Valby, Kongens Enghave og Vesterbro (14.000,-)

Formålet er at skabe tryghed for pensionister i eget hjem ved at andre pensionister ringer i tidsrummet kl. 9.30 til kl 11.00 for at sikre, at alt står vel til.

De, der er tilmeldt ordningen, har stor tryghed at vide, at de frivillige i Tryghedsopkald sørger for at følge op med kontakt til familie, hjemmepleje eller politi, hvis flere på hinanden følgende telefonopringninger inden for det anførte tidsrum ikke fører til kontakt den samme dag.

Valby Værested (40.000,-)

Valby Værested skaber mange aktiviteter for sine brugere, og drager omsorg for mange ældre, meget ensomme og psykisk syge mennesker.

22 frivillige er knyttet til projektet og de skaber et frirum med hyggelige rammer og meningsfyldt samvær for vores brugere.

Valbyspil (40.000,-)

Foreningen styrker og udvikler socialt udsatte og kronisk syges selvværd gennem teater og dramaøvelser. Medlemmerne lærer at begå sig i sociale sammenhænge, uden at føle sig anderledes eller udstillede.

Resultatet er gladere mennesker, der tør være sig selv, der tør udfordre sig selv, og leve livet fuldt ud. Det får vores medlemmer ud af deres isolation og ensomhed.

 

 

 

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *