0 Kommentarer/

Pladsen foran Magnolia Hus – på hjørnet af Torveporten og Paradisæblevej – er udsmykket med kunstværket The seven fountains of the meanders, udført af billedhugger Veo Friis Jespersen.

De 7 skulpturelle bronzekar er udformet så deres yder- og inderside formmæssigt hænger sammen. Overfladerne på karrene bugter sig let ind og ud, som meandere i vandløb – og dele af de enkelte lag forskyder sig i forhold til de øvrige.

Karrene har en sanselig og taktil karakter, som skålformede relieffer – lyset og vandet kan spille i med – og en overflade man får lyst til at røre ved. Springvandskarrene fremstår på pladsen med en kontemplativ og intens tone, der spiller op til bylandskabet og til Grøntorvsparkens idéer om nærvær, sanseoplevelser og fællesskab.

Projektet er skabt i et samarbejde med bygherre FB Gruppen og Statens Kunstfond. Projektet er blevet til i forbindelse med omdannelsen af det gamle Grønttorv i Valby til en ny levende bydel med beboelse, forskellige byrum, fælles spisehus, orangeri og den store Grønttorvspark med frugttræer, ophold og legemuligheder.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *