Kultur V er i gang med at gøre Valby lidt grønnere

Kultur V, som administrerer Valbys kulturhus, biblioteker og Valby Idrætspark, har med en ny, grøn pulje sat en række projekter i gang for at gøre Valby lidt grønnere.

Humlehulen – nyt mødelokale og vartegn

Ved den blå bane i Valby Idrætspark er der et nyt mødelokale på vej – men ikke som vi kender dem.

Humlehulen skal være Copenhagen FabLabs nye mødelokale og vartegn. Hulen bliver 10 meter i diameter og 6 meter høj, og byggeriet er i fuld gang.

Hulen er planlagt som mødelokale med plads til 12 inkl. WiFi og strøm. Indtil videre står Copenhagen FabLab selv for byggeriet, men senere bliver der mulighed for deltagelse i anlæg og brug.

De fabylonske haver i Valby Idrætspark

Copenhagen FabLab står også bag et andet grønt projekt i idrætsparken: Anlægget af en permahave med et FabLab-twist i området ved Værkstedshallerne.

Der er allerede afholdt en åben workshop og informationsmøde for interesserede – en event, der blot var startskuddet på en række workshops, der introducerer FabLab og giver dig mulighed for aktivt at deltage i anlæg af haverne.

Copenhagen Fablab er et åbent, brugerdrevet værksted, hvor du kan møde andre kreative sjæle og benytte de mange faciliteter som 3D printere, laseskærere, symaskiner mm. – helt gratis. Sidste år blev en stor del af Copenhagen FabLabs aktiviteter flyttet til Værkstedshallerne i Valby Idrætspark.

Følg med i Copenhagen FabLabs aktiviteter her:

Permahaven ved Valby kulturhus

Foran teatersalen i Valby Kulturhus på Toftegårds Plads er der de seneste år vokset en dejlig, grøn have frem. Valbyhaven, der drives efter permakulturens principper, har også fået del i den grønne pulje.

Copenhagen FabLab deltager i en arbejdsdag på søndag, hvor de hjælper med at flytte cykelstativerne, så Valbyhaven kan få bedre plads.

De modtager samtidigt input til udformning af nye møbler til området.

Arbejdsdagen er åben for alle interesserede:

Følg med i Valbyhavens aktiviteter lige her:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *