Københavnerforslag er landet! Stil forslag direkte til politikerne på rådhuset

Alle med bopæl i Danmark, som er fyldt 15 år, kan de næste to år stille forslag direkte til Københavns Kommune. Samler dit forslag mere end 5.000 stemmer kommer det til afstemning i Københavns Borgerrepræsentation.

Københavnerforslag er en af kommunens nye indsatser til inddragelse af byens beboere under overskriften København Taler – og inddragelse synes vi bestemt ikke man kan få for meget af! Så vi håber at rigtig mange vil gøre brug af ordningen i den to-årige periode, pilotprojektet kører.

Københavnerforslag lanceres på hjemmesiden København Taler, som er en samlet digital platform for kommunens nyere aktiviteter for øget inddragelse af københavnerne.

Indsatsen er inspireret af de nationale Borgerforslag, hvor der kan stilles forslag direkte til Folketinget.

Behandling af dit forslag er kun 5.000 stemmer væk

Et københavnerforslag bliver politisk behandlet, hvis det får opbakning fra mindst 5.000 københavnere inden for 180 dage.

Alle, der har bopæl i Danmark og er fyldt 15 år, kan stille og stemme på københavnerforslag.

Derudover gælder det at:

    • Københavnerforslag kan både stilles af en enkeltperson og af en enkeltperson som repræsentant for en forening, organisation eller lign.
    • Borgere skal verificere sig med MitID for at kunne støtte forslag.
    • Forslaget skal kunne gennemføres indenfor den kommunale styrelseslov og kommunalfuldmagtsreglerne.
    • Et københavnerforslag bliver politisk behandlet, hvis det får opbakning fra mindst 5.000 københavnere inden for 180 dage

Opnår dit forslag mindst 5.000 stemmer, sendes det til behandling i den relevante fagforvaltning, som udarbejder en indstilling til det pågældende fagudvalg. Fagudvalget beslutter herefter en anbefaling over for Borgerrepræsentationen, som Borgerrepræsentationen behandler på førstkommende møde.

Læs meget mere og indsend dit forslag på hjemmesiden København Taler:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *