Helhedsplanen i Akacieparken lukker ned

Helhedsplanen Rum for Liv, der blandt andet har fjernet Akacieparken og Lukretiavej fra den berygtede ghettoliste og gjort området trygt og åbent, takker af efter otte års indsats.

Fredag den 18. november var der afskedsreception for den boligsociale helhedsplanindsats, der i de sidste 8 år har arbejdet for at styrke beboerne og den sociale sammenhæng i Akacieparken, og i de sidste 4 år også på Lukretiavej.

I de sidste otte år har et sekretariat på fire mennesker arbejdet sammen med beboerne i Akacieparken og på Lukretiavej om at skabe bedre rum for liv i de to belastede boligområder. Det er nu lykkedes så godt, at helhedsplanen pakker sammen, og overlader det gode arbejde til beboerne selv.

Indsatsen har blandt andet betydet, at Akacieparken og Lukretiavej er blevet fjernet fra den berygtede ghettoliste, og at boligforeningens udgifter til oprydning efter hærværk er gået fra at koste 1 mio. om året til næsten at være ikke-eksisterende. Området er gået fra at være et sted, der lukkede sig om sig selv, og var utrygt at besøge, til at være et åbent sted, med flere aktiviteter, der aktiverer områdets unge, og byder omverdenen indenfor.

Lovprisende ord

Til receptionen den 18. november var der rigtig mange fine lovord fra bestyrelsen og fra Lejerbo København til medarbejderne, som har ydet en utrættelig og personlig indsats gennem alle årene. Der blev også uddelt roser, både i ord og rigtig blomster, fra medarbejderne til alle de frivillige beboere, som i tidens løb har ydet en indsats for deres eget boligområde.

Tidsbegrænset indsats

Boligsociale helhedsplaner er tidsbegrænsede projekter. Og Landsbyggefonden, der bevilger pengene, har valgt ikke at forlænge indsatsen på Lukretiavej og Akacieparken. De mener, at der nu er andre boligområder, der har mere brug for støtten.

Det er nu op til beboerne selv at videreføre de aktiviteter og projekter, der er startet op under helhedsplanen. Til det har boligafdelingerne i Akacieparken og på Lukretiavej for egne midler ansat Mohammed Sobhie, som skal være afdelingernes nye beboer- og netværkskoordinator. Han er ansat som tovholder på de indsatser, der gennem årene er opbygget sammen med beboerne og alle andre aktive i boligområdet.

Hvad er en boligsocial helhedsplan?

En boligsocial helhedsplan er en midlertidig indsats for at skabe positiv social udvikling i et udsat, alment boligområde. Helhedsplanen Rum for Liv omfatter Lejerbo-afdelingerne Akacieparken (afd. 463) og Lukretiavej (afd. 240). Den løber fra 1. januar 2013 til 31. december 2016 og bygger på et bredt samarbejde med Københavns Kommune, beboerdemokrater og andre frivillige kræfter.

Den overordnede vision for helhedsplanen har været, at den skulle udgøre en ramme for et bredt samarbejde om at skabe tryghed og trivsel for afdelingernes beboere, bygge bro mellem afdelingens beboere i lokalområdet, samt medvirke til at afdelingerne udvikler sig til attraktive boligområder for alle beboergrupper.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *