Vinderne af resteopskrifter er fundet

Så er de to vindere af resteopskriftskonkurrencen fundet. Lokaludvalget ønsker Marie og Charlotte stort tillykke med kogebogen Stop spild af mad – en kogebog med mere. Der blev også uddelt to ekstra præmier til Eva og Mohammed. Du kan læse de fire opskrifter her

 Marias pulpbrød

Når jeg presser nedfaldsæbler, ingefær, peberrod, rødbede og gulerødder til morgenjuicen har jeg en god portion grøntsags/frugtmos. I stedet for at smide pulpen ud er jeg nu begyndt at bage et slags brød af mosen. Det er nærmest kageagtigt og super sundt! 

Opskrift:

1 spsk olie

2 æg – æggehvider og æggeblommer for sig

½-1 dl vand

250 g pulp (fx fra rødbede, æbler, citron, ingefær og peberrod)

1 dl fint malet hørfrø eller Husk (Psyllium Frøskaller)

75 g malede nødder og frø

Lidt salt

SÅDAN GØR DU:

Tænd ovnen på 175 grader. Æggehvider piskes og vendes forsigtigt med de øvrige ingredienser og fordel massen på bagepapir. Bag brødet ca. 25 min. 

Du kan også tilsætte rosiner, kanel og kardemomme for at gøre det mere kageagtigt. Hvis du har en juicer, der tager hele frugter og rødder med det hele skal du lige tjekke pulpen for diverse hårde dele. Jeg tager typisk kun det, der sidder i den øverste del af juiceren.

Chalottes fiskemousse

Her kommer en af mine reste-idéer, som jeg bruger når vi har fiskerester.

Fisk kan være svær at varme op uden at den bliver lidt tør og kedelig. I stedet tager jeg den tilberedte fisk og fjerner eventuelle ben og også skindet hvis det stadig sidder på. Så kommer jeg fisken op i en skål sammen med mayonnaise og rører det hele sammen til noget som jeg kalder fiskemousse.

Jeg serverer det gerne næste dag, til frokost eller som en forret med lidt citronsaft og evt. salt på et stykke ristet brød.

 Af krydderier kan jeg finde på at bruge salvie, dild, gurkemeje, karry, peber. Hvis jeg har noget crème fraîche i køleskabet, så fortynder jeg gerne mayonnaisen med den.

 Evas muslingepasta

Min resteopskrift handler om muslinger. En skøn dansk spise, avlet bæredygtigt i Limfjorden. De er ofte på tilbud i Valbys supermarkeder.

Hvis jeg har kogt for mange blåmuslinger, piller jeg dem ud af skallen.

De kan bruges i forskellige salater, men min yndlingsmåde er, at riste dem på en pande med hvidløg i lidt olie. Hvis jeg har rodfrugter, som også trænger til at blive brugt snitter jeg dem fint og steger dem med på panden. Hertil koger jeg lidt pasta linguini. Hælder en rest fløde på panden og blander det hele sammen. Det smager bare dejligt.

Kogte blåmuslinger uden skal kan også sagtens fryses, hvis man ikke lige kan få dem anvendt næste dag.

 

Mohammeds biksemad

Når man har en lille rest kød fra et måltid fryses det ned. Når der er kød nok til 2 portioner aftensmad så steger man løg i smør, tilføjer kød, salt, peber, lidt persille og ketchup. Til sidst laver du to spejlæg til toppen. Så er den hjemme og velbekomme.