Bodil Fosgaard, Ren By Valby m.fl.

Formål med det frivillige arbejde

 • Hun har gjort en kæmpe indsats for at gøre Valby til et pænere sted at bo.
 • Bodil samler skral Ren by Valby , samt skodbevægelsen , og gør et kæmpe arbejde hver dag .
 • Bodil samler skod og affald i København og har lavet gruppen: Ren Valby til samme formål.
 • At sætte fokus på affald i miljøet (bla. cigaretskod og engangsmundbind)
 • At gøre danmark cigaretskodfrit. Øget opmærksomhed på henkastet affald og dens påvirkning på os og naturen.
 • Miljøforkæmper – hun gør det hammer godt 🙂
 • At sætte focus menneskeskabt skrald i naturen.
 • Miljø aktivist…
  bekæmpelse af affald og tydeliggøre vigtigheden overfor alle samfundsborgere, om, at blive bedre til at passe på miljøet.
  Samt at det er en samfunds opgave vi alle og samfundet omkring os, må stå sammen om.
 • At engagere Valbys borgere i at holde byen ren.
 • Et skodfrit Danmark

Aktiviteter i det frivillige arbejde

Fokus på problemet gjennom kunstneriske aksjoner på gaten og gjennom sosiale medier, rydding av skod og få med flere til å rydde skod.

Skraldeindsamling.
Her bla. en facebookgruppe, hvor frivillige kan dele deres arbejde med at holde byen ren (Ren by valby)

Mangeartede projekter lokalt og på landsplan.

Indsamling af skrald især cigaretskodder. Happenings med skodkunst, kunst lavet at cigaretskodder.

Samler skrald op

Garbagerun.dk, Renbyrødovre (facebookgruppe), @made_by_my_butts (instagram), Skodbevægelsen (Facebook og instagram). Mange affaldsbegivenheder hvor folk bliver inviteret til at samle skrald.

Bodil laver i årevis bla. lavet events, hvor hun indsamler f.eks. cigaretskod og skaber værker på den aktuelle lokation, men også aktiviteter, hvor hun involverer børn og voksne.

Får samlet folk til affalds opsamling i byrummet. Hun går på egen hånd ud, hver dag og samler skrald og skod.

Rengør Valby

Beskrivelse af den/de frivilliges indsats

Hun har gjort en kæmpe indsats for at gøre Valby til et pænere sted at bo

Samler skrald og skod

Bodil brænder for at formidle dette vigtige emne, og hun er tilsyneladende en uudtømmelig energikilde. Både Bodil og emnet som hun arbejder for, har fortjent al den omtale og opbakning, som det er muligt.

Bodil har arbejdet utrættelig med at skabe opmærksomhed på den absurd store mængde cigaretskod affald der er i København ig de mange mange engangsmasker der er blevet smidt under coronatiden. Hun er en særling, en ildsjæl, en der nægter at give op og en der giver alt hvad hun ejer og har og mere end det, for at kunne realisere drømmen om at arbejde fuldtid med at gøre vores miljø affaldsfriere. Hun prøver at gøre en forskel for en bedre verden og hun gør det godt.

Bruger det meste af sin fritid på at samle skrald sammen.

Bodil har utrætteligt indsamlet skodder til sine skodværker gennem det sidste 5 år.

Bodil er og har igennem de sidste par år været meget aktiv med fokus på opsamling af affalt i naturen, lavet store projekter med cigaretskod hun og hendes hjælpere har samlet i tusindvis, samt plast og andet affald på strandende og naturen iøvrigt.
Hun er meget tydelig og synlig på sociale medier med de gode budskaber, og får sat mange i gang med det gode arbejde om at passe på vores alle sammens klode, dyreliv mv.
Hun er mega skarp og dygtig i hendes formidling.

En lokal helt!
Bodil er drivkræften og starteren af Ren By Valby – en frivillig gruppe, der kæmper for at holde byen ren for skrald og skodder
Hun arrangerer bl.a. skraldejagter i Valby, hvor jeg selv har haft fornøjelsen af at deltage – kæmpe anbefaling for en sjov og aktiv måde at bruge sin søndag, der gør en forskel
Berlingske har lavet en portræt om hendes utrættelige arbejde, som man kan læse her: https://www.berlingske.dk/samfund/nar-barerne-lukker-tidligt-fortsaetter-skraldefesten-over-hele-byen-det-er
Alle bydele fortjener en Bodil

Fokus på problemet gjennom kunstneriske aksjoner på gaten og gjennom sosiale medier, rydding av skod og få med flere til å rydde skod.

Opnåede virkninger for målgruppen

Flere som blir oppmerksomme på problemet, som også får kunnskap om hvor skadelig skod er for naturen, og endret atferd, mennesker som slutter å kaste skod på bakken.

Har skabt en fællesskabsfølelse om at passe på Valby, holde byen ren og kæmpe for grønne løsninger – både som borger og på politisk niveau. Vi står sammen om et grønt Valby.

Bodil har virkelig fået sat focus på menneskeskabt i naturen og bruger alt sin fritid og mere til på at indsamle og lave skodværker. Hun om nogen fortjener den pris.

At passe på vores miljø

Målgruppen er bred i dette tilfælde, Affaldsproblemet er både på enkeltmands- og på kommunalt plan. Bodil henvender sig til både børn, voksne, politikere, organisationer, osv. via bla. aktiv tilstedeværelse, dialog, provokation, medieomtale, SoMe, osv.

Ren København og Valby. Gør opmærksom på affalds og plastik problemet i verden.

Hun har gjort en kæmpe indsats for at gøre Valby til et pænere sted at bo