Valbys Valg – Badestrand en klar nr. 1.

Valbys Valg har været lokaludvalgets elektroniske platform for borgerinddragelse i forbindelse med den nye bydelsplan for Valby. Kampangen blev søsat kort før sommerferien og sluttede under Valby Kulturdage, hvor de besøgende via iPads kunne udfylde og begrunde deres valg on the spot. Samlet set deltog op imod 400 borgere i Valbys Valg. Ikke overraskende var en badestrand i Valby Parken den klare vinder. Hele 21% af deltagerne har angivet netop dette projekt, som et af deres 3 favoritter.

Valby Lokaludvalgs formand Lisbeth Ritter er begejstret over at lokaludvalget – nogle ville sige langt om længe – har taget hul på at benytte de nye medier i borgerinddragelses øjemed. “Med Valbys Valg har vi været i stand til at nå ud til målgrupper som eksempelvis børn og unge  og “almindelige” borgere, der ikke normalt deltager i de lokaldemokratiske debatter i bydelen. Det er selvfølgeligt ikke overraskende at Valby Badestrand er et projekt, der har bred appel.  Mere overraskende har det været at læse de mange forskellige begrundelser for de enkelte projekter. Denne viden har vi i høj grad brugt til at få nye øjne på de konkrete projekter – men også en mere generel viden om hvordan borgerne forholder sig til bydelen og hvilke emner folk finder mest relevante. Det er en viden som vi kan trække på i de kommende år og det er helt sikkert ikke sidste gang at vi vil anvende lignende metoder når vi har brug for borgernes meninger, ideer og viden” siger Lisbeth Ritter.

Selv om kampangen er slut kan du stadig gå ind på www.valbysvalg.dk og se eksempler på hvilke projekter udvalgte borgere og har prioriteret og hvorfor. Ligeledes vil udvalgte citater fra Valbys Valg indgå i Bydelsplan for Valby.