Vores fire højeste ønsker til Budget ’18

Budgetforhandlingerne er i fuld gang mellem partierne på rådhuset. I år har lokaludvalget meldt fire store ønsker ind, med det nye bibliotek på Toftegårds Plads som top-prioritet.

1. Bevilling til et nyt bibliotek på Toftegårds Plads Syd

At få gjort noget ved den grå asfaltørken Toftegårds Plads Syd har været højt på lokaludvalgets ønskeliste så længe, som nogen kan huske. Lokaludvalget ønsker, at pladsen udvikles til Valbys kulturelle knudepunkt. Og det kan et nyt bibliotek, bygget som randbebyggelse ud mod de store veje, blive første skridt på vejen til.

Læs mere om Toftegårds Plads:

2. Cykel- og gangforbindelse mellem Grønttorvet og F.L. Smidt-området

Der er fuld gang i udbygningen af Grønttorvet, hvor et nyt byggefelt startes op hver tredje måned. Alene på Grønttorvet etableres 2500 boliger omkring en stor grøn park.

For at sikre, at området ikke bliver en isoleret ø, er det helt afgørende at få etableret en cykel- og gangsti på tværs af jernbanen ved Ramsingsvej/Høffdingsvej, så der kan etableres en direkte gang- og cykelrute til det centrale Valby.

Der var også enighed om ønsket, da der var borgermøde på Grønttorvet om seneste tillæg til lokalplanen:

3. Etablering af en bemandet legeplads i Kulbanekvarteret

Kulbaneområdet er Valbys og et af Københavns mest forsømte områder. Banedanmark leverer området tilbage i november, så nu er der mulighed for at påbegynde en positiv udvikling i området, efter mange års tilværelse som vejudlæg og jernbanebyggeplads.

Områdefornyelsen i Kulbanekvarteret har som sit store ønske at etablere en bemandet legeplads for lidt større børn, der kan blive et af kvarterets første mødesteder, som beskrevet i Områdefornyelsens kvarterplan:

4. Reetablering af 8-mands kunstgræsbane på Kulbanevej

Da BaneDanmark etablerede byggeplads i Kulbanekvarteret, mistede Boldklubben Rikken sin fodboldbane og sit klubhus.

Med en ny kunstgræsbane kan klubben flytte sit klubhus tilbage, hvilket vil markere starten på etableringen af Kulbaneparken og realisering af kvarterplanen for Områdefornyelsen Kulbanekvarteret.

Budgettet kan lande når som helst

Lokaludvalget sendte sine ønsker ind i august, og lige nu forhandles der på højtryk på rådhuset. Budgettet kan være færdigt når som helst, og forhandlingerne skal være afsluttet senest 5. oktober.

Se hele lokaludvalgets høringssvar til Budget ’18:

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *