Toftegårds Plads borgermøde Valby miljøgruppe

Vi vil have mere grønt og mindre støj på Toftegårds Plads

Ønskerne fra de omkring 100 borgere, der fredag lagde vejen forbi vores borgermøde på Toftegårds Plads, er klare: Mere grønt, mindre støj og meget mere plads til leg.

Miljøgruppen havde dækket op med kunstgræs og blomster, og inviterede borgerne til at fortælle, hvordan de godt kunne tænke sig at bruge den nordlige del af Toftegårds Plads.

Giv folk en grund til at opholde sig på pladsen

Den nordlige del af Toftegårds Plads er anlagt i starten af 80’erne i parisisk stil, omkranser af træer og buske, og med en pladsudsmykning af Jens-Flemming Sørensen.

I dag bliver pladsen mest brugt til gennemgang og som foderbræt for pladsens duer. Det er sjældent, at nogen opholder sig på pladsen. En af fredagens deltagere formulerede det sådan:

Giv folk en grund til at blive på pladsen. Der er mange der færdes henover pladsen men meget få der stopper op og bruger pladsen.”

Der var mange gode forslag til, hvordan pladsen kan indrettes anderledes og indbyde mere til ophold. De fordelte sig under

  • Mere græs, blomster og grønt på pladsen
    • Græs til at sidde på, til at drikke øl på, til at lege på. Gerne kombineret med blomster i jorden og i kummer.
  • Støjdæmpning ud til de trafikerede veje
    • En støjmur ud mod Toftegårds Allé og Vigerslev Allé vil gøre pladsen behageligere at opholde sig på. Som glasvæg eller grøn væg, så der fortsat er kig til pladsen.
  • Åben plads med udeservering
    • Arbejde med at fjerne noget af beplantningen ind mod butikkerne, så der kan blive udeservering og mere butiksliv.
    • Omlægge vejene rundt om pladsen, så de ikke kan bruges til smutvej for bilisterne
    • Flytte parkeringspladserne til den anden side af pladsen, så de ikke blokerer for adgang til butikkerne
    • Fjerne det grønne pissoir fra en af pladsens bedste solpladser
  • En børnevenlig plads, der indbyder til leg
    • En legeplads til de mindste børn, evt. som vandlegeplads med soppebassin, vandløb og springvand

Første spadestik i en lang proces

En renovering af Toftegårds Plads Nord er et projekt fra lokaludvalgets Bydelsplan 2017. Hvor visionen for den sydlige del af Toftegårds Plads er at lave et kulturelt midtpunkt for Valby, spækket med aktiviteter og liv, er visionen for den nordlige del at gøre den til et attraktivt, grønt byrum i lille skala.

Borgermødet var første skridt på vejen. Resultaterne skal indgå i arbejdet med at lave en helhedsplan for Toftegårds Plads, hvor lokaludvalgets sidder med i en arbejdsgruppe med kommunen.

Vi kan ikke love synlige resultater med det samme, men vi hører gerne dine ideer til udviklingen af både den nordlige og sydlige del af pladsen. Skriv til os på valbylokaludvalg@okf.kk.dk:

Følg lokaludvalgets arbejde med dette og andre projekter ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev, som udkommer to gange om måneden:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *