Rep café februar nyhed 2 Valby Lokaludvalg miljøgruppen

Valbys nye reparationsnetværk er kommet godt fra start

Reparationsnetværkets første åbne repair café blev en hyggelig aften, hvor alle hjalp til hvor de kunne, både på egne og andres reparationer. Næste gang du kan få hjælp til dine små-reparationer bliver torsdag den 7. februar.

Langt det meste kunne repareres

Over de fire timer, cafeen var åben første gang, kom lidt over 30 mennesker forbi – og alle hjalp til hvor de kunne, både på egne og andres reparationer.

  • 21 ting blev reparereret på, blandt andet en forstærker, tre hullede bukser, en pladespiller der kørte for langsomt, et strygejern der ikke ville tænde, en kaffemaskine og en bærbar computer med en løs forbindelse
  • Heraf kom 15 ting til at virke 
  • Fem fik gode råd med hjem og fikser selv videre
  • 3 ting kunne desværre ikke repareres

Vi havde kameraet med og skød en lille video:

Reparer i stedet for at smide ud

Valbys reparationsnetværk er startet op som et samarbejde mellem Copenhagen FabLab og lokaludvalgets miljøgruppe ud fra tanken om, at hvis vi reparerer i stedet for at smide ud, sparer vi ressourcer og genererer mindre affald.

Netværket består af en gruppe frivillige, der har hænderne skruet godt på indenfor mange discipliner, og får stor fornøjelse af at lære fra sig og hjælpe andre med at reparere deres ødelagte ting.

Lige nu er netværket bedst til at sy, fikse elektronik og klargøre cykler, men de vil gerne udfordres og selv blive klogere!

Meld dig ind i netværkets Facebookgruppe hvis du kunne tænke dig at være en del af det semi-faste hold, der hjælper til med reparationer:

Kom og få hjælp til reparationer den 7. februar

Planen er at holde åbne reparationscafeer med jævne mellemrum, hvor du kan komme forbi, få hjælp til dine egne reparationer, og også gerne hjælpe med andres.

Alle reparationer foregår i fællesskab – du er altså med til at reparere dine egne ting, og kan lære en masse i processen.

Næste åbne Repair Café bliver torsdag den 7. februar kl. 17-19 på 4. sal i Valby Kulturhus.

Netværket forbeholder sig retten til at sige nej til en reparation. Alle reparationer er ganske gratis – hvis der er behov for reservedele eller materialer, som ikke er til stede, skal du dog selv stå for at anskaffe dem.

Læs mere om miljøgruppens store arbejde i Valby:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *