Cykelsti Valby Langgade nyhed 2

Valby Langgade skal gøres sikrere for cyklister

Lokaludvalget besluttede tirsdag aften at bede rådhuset om at sætte penge af til en analyse af, hvordan problemet med manglende cykelstier på Valby Langgade kan løses.

Beslutningen kommer på baggrund af mange henvendelser fra Valbys borgere, og den fornyede opmærksomhed på behovet for cykelstier på strækningen i både lokalpressen og på sociale medier, f.eks. i Facebookgruppen Cykelsti til Valby Langgade:

Et kendt problem uden en kendt løsning

Problemet med manglende cykelstier er i forvejen kendt af Lokaludvalget, der i sin tid var med til at få Valby Langgade med i cykelstiprioriteringsplanen, som var i høring i 2016.

Lokaludvalget har forud for tirsdagens beslutning holdt møde med Teknik- og Miljøforvaltningen om udsigterne til, at strækningen på Valby Langgade kan gøre mere sikker for cyklister.

Det blev klart, at en løsning på problemet er ikke så ligetil. Der skal f.eks. indtænkes hensyn til:

  • Indsnævring af vejen, der er meget smal op til krydset Sdr. Fasanvej/Toftegårds Allé
  • Parkeringspladser  

Derfor anbefaler lokaludvalget, at der på Budget ’19 sættes penge af til at lave en grundig foranalyse, der inddrager borgerne i at tale forskellige løsninger igennem.

Resultatet af undersøgelsen skal være et forslag, som kan komme med i forhandlinger om budgettet for 2020.

Kontakt dine politikere

Lokaludvalget går nu videre med at få rejst sagen på rådhuset, så den kan indgå i Borgerrepræsentationens forhandlinger om Budget ’19.

Hvis du vil bakke op om en løsning for Valby Langgades cyklister, kan du skrive direkte til politikerne på rådhuset, eller sende et læserbrev til din lokalavis.

Planen, der skal få flere til at hoppe på cyklen

Cykelstiprioriteringsplan 2017-2025 er en kvalificeret liste over de strækninger i byen, som Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer bør have en cykelsti.

Målet er at skabe bedre fremkommelighed, tryghed og sikkerhed for nuværende og nye cyklister, så dem, der allerede cykler, fortsætter med det, og dem, der ikke cykler, får lyst til at gøre det.

Planen, som i 2016 blev opdateret efter en omfattende høring, er udgangspunkt for hvilke projekter, der kan komme i spil til de årlige budgetforhandlinger på rådhuset.

Her optræder cykelstier på Valby Langgade på en 29. plads, og der er ikke konkrete planer om at anlægge cykelstien.

Læs hele cykelstiprioriteringsplanen her:

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *