Aktiv esport nyhed

Unge fra Folehaven indgår samarbejde med Ajax om E-sportshold med socialt ansvar

I et nyt samarbejde med Ajax København vil de unge fra mikrovirksomheden Integrity X tilbyde gaming med fokus på fællesskab og fysisk aktivitet, og på at fastholde unge gamere i foreningslivet.

I 2017 oprettede ti drenge fra Folehaven mikrovirksomheden Integrity X. Formålet var at afholde sociale gaming-events, hvor overskuddet gik til velgørenhed.

Integrity-X-Folehaven-Valby-2017

Nogle af de stolte nye virksomhedsejere i 2017

Nu skriver vi 2021, seks af drengene er stadig aktive, og virksomheden er i fuld vigør. Virksomheden har netop indgået et samarbejde med  Ajax København, om at stifte Ajax København E-sport, der skal lære børn og unge at game i hyggelige sociale rammer, med fokus på fællesskab og fysisk aktivitet

E-sport med socialt ansvar

Vi mødtes med Bilal og Mohamed fra Integrity X til en snak om det nye hold, som åbner første sæson til august.

Ifølge Bilal og Mohamed skal gaming ikke være så seriøst hele tiden. Det skal først og fremmest være et fællesskab for folk med forskellige baggrunde. Et jordnært fællesskab giver et sundt gaming-miljø.

Mange opfatter ikke e-sport som en idræt, selv om den er en del af DGI. Med Aktiv E-sport vil drengene gøre e-sport til en idræt med fokus på:

  • Fællesskab
  • Sundhed
  • Sjov

Det nye hold tilbyder både gaming og bevægelse – både for at undgå skader, men også fordi man bliver en bedre gamer hvis man også rører sig.

Foreningen som ramme er vigtig

Det er ifølge dem en tendens at børn og unge kommer til at falde fra de ‘normale’ fritidsaktiviteter, når de begynder at game. Drengene har selv spillet fodbold, håndbold og basket, men faldt fra de etablerede klubber da de opdagede gaming.

Den tendens vil de gerne forhindre, og ved at etablere et e-sportshold i en etableret forening som Ajax, bliver gaming til en del af normale foreningsliv. Og så bliver forældre også tryggere ved at sende deres børn af sted.

Til aktiv e-sport skal man ikke bare sidde og game – man skal også være fysisk aktiv.

Meld dig gratis til frem til august

I opstarten tilbyder drengene gratis medlemsskab af klubben, og åbner snart op for træning i små hold.

Til august starter de rigtigt med hold og træning.

Aktiv E-sport

Er du interesseret i Aktiv E-sport kan du læse mere og tilmelde dig på hjemmesiden ajaxkbh.dk:

Følg også gerne Ajax København E-sport på Facebook:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.