Store Forårsrengøring 2020 tak nyhed

Tak til alle Valbys skraldehelte

Har du lagt mærke til at Valbys gader, stræder og grønne områder i løbet af sidste uge blev lidt pænere? Det kan du takke de mange deltagere i årets Store Forårsrengøring for.

Forårsrengøringen var i år en lidt anderledes affære, da vi på grund af corona-krisen ikke måtte samle folk på Toftegårds Plads til fælles affaldsindsamling, musik og frokost.

I stedet blev den traditionsrige forårsrengøring afholdt over en hel uge. Valbys borgere samlede affald der, hvor de syntes det trængte, og sendte billeder ind af deres indsats.

Stor tak til alle jer, der deltog. Tak for de mange billeder, både de kedelige af affaldet og de fine og sjove af jeres indsamlingshold:

Blandt billederne trak vi lod om en masse gavekort til Valbys butikker.

Nu er vinderne fundet og vi kan kun opfordre jer til at fortsætte med at bidrage til at vores bydel forbliver smuk, grøn og forårsren.

Skod-kunst på Tingstedet

For at støtte op om affaldsindsamlingen lavede kunstner Bodil Fosgaard fra Skodbevægelsen lørdag et af sine skod-værker på Valby Tingsted.

Flere borgere var forbi med resultatet af deres skod-indsamling, og værket kom i alt til at bestå af over 4000 skodder.

På grund af blæsten kunne værket kun blive liggende i 10 sekunder – men det var nok til at Bodil kunne nå at forevige det med et billede:

Et stort tak til Bodil , som vi ser frem til at arbejde meget mere med for at få bugt med skod-forureningen.

Gør en gå-tur til en affaldstur

Vi håber I vil blive ved med at være med til at holde Valby ren. Gør det gerne til en vane når du går en tur at tage handsker og pose med i lommen og brug et par minutter på at samle affald der, hvor du alligevel færdes til dagligt.

Der er også flere initiativer i gang hvor der samles skrald hele året, hvis du vil have selskab på turen:

  • Skraldejagt er sjov hvis du har børn med. Hver skraldeindsamlingstur gøres til en skattejagt, og ungerne lærer at affaldet ikke hører til i naturen samtidig med, at de har det sjovt.
  • Dråben i havet er et lokalt skraldeindsamlingsinitiativ, hvor man på fælles ture får motion og samler skrald.
  • Garbage Run kombinerer løb og skraldeindsamling. Der er god motion i at bukke sig ned en gang i mellem!
  • Danmarks Naturfredningsforening samler data om skrald i naturen og bruger den indsamlede viden politisk. Tast dine resultater ind her: https://www.affaldsindsamlingen.dk/om/indtast-resultat/. De holder affaldsregistreringen åben hele året.

Hvis vi alle gør det til en vane, forbliver Valby renere til glæde for os alle og til glæde for byens natur.

Hjælp miljøgruppen med at Valby renere, grønnere og mere bæredygtig

Store Forårsrengøring i Valby arrangeres hvert år af vores miljøgruppe, som består af frivillige borgere.

Hvis du har lyst til at deltage i det lokale miljøarbejde i Valby og få indflydelse på de lokale projekter, så læs mere om hvordan vi arbejder her:

Hvis du har spørgsmål, ideer eller kommentarer til det lokale miljøarbejde i Valby, så skriv gerne direkte til vores miljømedarbejder Asger Gad på gn7s@kk.dk:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *