Skal Valbys hjerte bevares?

Når nedrivningen af de faldefærdige bygninger omkring Smedestræde 2 begynder, betyder det også farvel til grafittiværket ‘Valbys Hjerte’.

Lokaludvalget finansierede opførslen af gavlværket i 2014, med midler fra den daværende Smedestrædepulje. Peter Andersen, kunstneren bag værket, har nu startet en underskriftindsamling for at bevare eller genetablere værket efter nedrivning af bygningen. Med hans egne ord:

Borgere og erhvervsdrivende har nydt den glæde og det gode humør, som værket har bidraget med på Valby Langgade/smedestræde. Og der florerer rygter om at mange ønsker at værket enten bevares eller genskabes på den nye bygning.”

Hvis du er enig i, at hjertet skal enten bevares eller genskabes efter nedrivningen, kan du sætte din underskrift ved at følge linket her:

Samler indsamlingen mange underskrifter, går Peter Andersen videre med at finde midlerne til at bevare eller genetablere værket – enten på samme placering, eller et andet sted i Valby.

Ungdomsboliger på Smedestræde

Når de faldefærdige bygninger er revet ned, går Socialforvaltningen i gang med at bygge ungdomsboliger til 24 udviklingshæmmede borgere på grunden. Lokaludvalget er med i processen, blandt andet for at sikre, at der bevares en grøn, offentlig tilgængelig forplads på grunden.

Læs mere om planerne her:

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *