Valby Smedje lokalplan Mølle Allé nyhed

Skæbnen for Valby Smedje er fortsat uafklaret

Teknik- og Miljøudvalget skulle have behandlet den nye lokalplan for Mølle Allé, og dermed om Valby Smedje skal bevares, på deres møde den 4. april, men punktet blev udsat til efter påske.

Valby Lokalhistorisk Selskab og Arkiv, der har rejst sagen og følger den tæt, havde foretræde for udvalget og fremlagde argumenter for bevarelsen. Selve behandlingen af punktet nåede udvalget dog ikke til, og sagen blev udsat.

Se behandlingspunktet her:

Vi mener, at Valby Smedje skal bevares på grund af den kulturhistoriske værdi.

Bygningen er oprindeligt fra 1819 og har siden haft den nuværende placering bag Valby Langgade 55. Bygningen har overlevet to brande i Valby – i 1865 og 1883. Bygningen var igennem en gennemgribende istandsættelse i 1987. I den forbindelse viser fotografier i lokalhistorisk arkiv, at træværket blev bevaret, og murværket renoveret.

Smedjen er den sidst bevarede bygning, der viser, hvordan bygningerne så ud i den gamle Valby landsby – med synligt bindingsværk og små vinduer – før budviklingen startede i slutningen af 1800-tallet.

Teknik- og Miljøudvalget har møde næste gang 25. april, men det afhænger af forvaltningens prioritering, om der bliver plads til sagen på netop det møde.

Vi følger sagen tæt og opdaterer dig når der er nyt.

Skriv dig evt. op til vores nyhedsbrev for at få direkte besked om udviklingen i denne og andre sager, der er vigtige for lokaludvalget og Valbys udvikling:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.