Valby-hallen kunstprojekt nyhed

Seks nye vægmalerier skal dekorere Valby-Hallen

Syv udvalgte kunstnere skal fra maj til september udsmykke tre af Valby-Hallens vægge, for at give området fornyelse, kant og karakter.

Vores Kultur- og Fritidsudvalg fik fremlagt projektet i september sidste år, og gav projektet en støtteskrivelse med på vejen.

I november fik projektet bevilget 495.000 kr. af midlerne fra Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste – og nu går arbejdet efter planen i gang til maj.

Kunst skal fremhæve kvarterets kant og kvaliteter

Formålet med projektet er at skabe en større kulturel sammenhængskraft i lokalmiljøet og fremhæve kvarterets kant og særlige kvaliteter.

Jens-Peter Brask, der kuraterer projektet, har senest kurateret 16 unikke gavlmalerier i Nordvest på Rentemestervej og Møntmestervej.

På Valby-Hallen skal der males tre værker på den sydvendte væg og yderligere tre på den østvendte væg. Væggene er delt ind i blokke, der tildeles de enkelte kunstnere.

Efter planen skulle væggene dekoreres af tre danske kunstnere og fire kunstnere fra USA.

På grund af Covid-19 – og det deraf afledte indrejseforbud – er det dog usikkert, om de amerikanske kunstnere når at bidrage til projektet, det skal udføres fra maj-september 2020. Forvaltningen er derfor i dialog med projektets initiativtager Jens-Peter Brask om muligheden for i stedet udelukkende at benytte danske kunstnere til at udføre projektet.

Tradition for gavludsmykninger i Valby

Vi er meget positive overfor tanken om at udsmykke de bare gavle på Valbyhallen.

Projektet er en naturlig forlængelse af Valbys tradition for gavludsmykning, som er beskrevet i vores kortlægning af Valbys offentlige kunstværker:

Vi glæder os til følge tilblivelsen af Valbys nye kunstværker.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *