Borgermøde centralt byrum Folehaven

Indvielse af lyskunst og de seneste planer for nyt byrum i Folehavekvarteret

Den 7. december inviterer Områdefornyelsen Folehavekvarteret til borgermøde om pladsen foran Vigerslev Bibliotek og indvielse af et nyt lyskunstværk på pladsen.

Det nye grønne mødested er tegnet af arkitekterne 1:1 Landskab, på baggrund af en række workshops med lokale beboere.

Til borgermødet den 7. december fortæller de om tankerne bag tegningerne, og du kan give dine input til dem.

Planerne for byrummet foran Vigerslev Bibliotek har været undervejs siden 2019. Beboere og lokale aktører har taget aktiv del i at udvikle projektet.

De har blandt andet deltaget i workshops, inspirationsture, talks, bidraget til fysiske byrumsafprøvninger og senest har en gruppe unge besøgt arkitekternes tegnestue for bl.a. at kigge på materialeprøver og snakke om det gode udendørs ungemiljø.

Byrummet anlægges i 2023 og forventes indviet i foråret 2024.

Nyt stemningsfuldt lysværk

Efter borgermødet byder Områdefornyelsen Folehavekvarteret på en varm ret og indvielsen af et nyt lysende kunstværk på pladsen.

Arkitektduoen Byen Sover står bag det nye lysværk, og det kommer til at sprede glød og stemning på pladsen hele vinteren. Det er de samme, der har skabt det fine lysværk der hænger på Vestre Kirkegård.

Deltag i borgermøde, middag og indvielse på Vigerslev Bibliotek den 7. december kl. 17-20:

Psst… Der er også valg

Du interesserer dig for Valbys udvikling. Du har ofte en mening, og vil gerne have indflydelse.

Indtil den 14. januar kan du sende din opstilling og blive medlem af det nye Valby Lokaludvalg!

Læs mere om hvordan du stiller op lige her:

1 svar
  1. Bente Henriksen
    Bente Henriksen siger:

    Det mest overflødige projekt har set dagens lys. Folehaveområdet bliver totalt ødelagt. Der er næsten lige lavet nye stier osv. der er pænt og grønt. Nu skal der være noget ala Tåsinge Plads på Østerbro. Endnu et sted der kun er prestige og aldrig vil blive brugt. Jeg forstår at man skal bruge penge på sådan noget pjat. Der er da masser af andre nyttige ting man kan bruge penge på. I det hele er områdefornyelsen i området ved at ødelægge det unikke Folehaveområde. Jeg græmmes. Det bliver værre og værre at bo i hele Vigerslev. Der er nogle få der forsøger at styre det hele. Mange
    beboere har opgivet at kæmpe, for der bliver ikke lyttet til dem alligevel. Der bliver et stort skel mellem de almindelige beboer og aktivisterne. Det bliver en hel ny befolkningsgruppe der beboer kvarteret, fordi der samtidig skal ske en totalrenovering af bebyggelsen, der smider mange beboer i små lejligheder ud. Hvor er så mangfoldigheden. Man snakker konstant om godt naboskab og fællesskab. Det er et drømmescenarie som aldrig kommer til at ske. Lav en spændende legeplads med udfordringer for alle aldre, det er der brug for.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *