Åbning Kulbaneparken nyhed

Se mulighederne i Valbys nyeste park

Det var en kæmpe fest, da Kulbaneparken åbnede officielt den 8. maj på en smuk forårsdag. Vi håber den nye park bliver et samlingspunkt for lokale, såvel som udflugtsmål for hele Valby og København.

Kulbaneparken tæller 44.000 kvadratmeter og indeholder en bemandet legeplads med dyr og byhaver, medborgerhus med scene, udsigtstårn, svævebane, et gadeidrætsanlæg med basket, skate- og pumptrackbane og meget mere.

Åbning Kulbaneparken

Parken ligger ovenpå den overdækkede Ringstedbane. I parken er der plantet 735 træer, 6344 skovrejsningstræer og 8213 buske, samt sået over 1600 kvm blomsterfrø og etableret næsten 2000 m2 blomstrende engmåtter.

Velbesøgt åbning i strålende solskin

Til åbningen lagde mere end 2000 mennesker vejen forbi, og Kulbaneparkens Venner fik sved på panden med at uddele kaffe og kage!

TV 2 Lorry besøgte parkens nye pump-track bane hvor de mødte mange begejstrede børn og en glad Teknik- og Miljøborgmester:

Park med mange muligheder

Kulbaneparken er naturligvis altid åben for at du kan kigge forbi. Her er også nogle nyttige links til de aktiviteter, der allerede er oprettet i parken:

Kulværket – bemandet legeplads

Midt i Kulbaneparken, ved siden af udekøkkenet Lanternen, finder du den bemandede aktivitetsplads Kulværket.

Kulværket er bemandet i hverdage fra 9.30-18 og i weekenden 10-17, og her bliver tit sat sjove aktiviteter i gang.

Følg med i Kulværkets aktiviteter her:

Det er også ved Kulværket Kulbaneparkens dyr holder tid.

Kulbaneparkens Venner

Foreningen Kulbaneparkens Venner blev stiftet med det formål at skabe rammer, hvor lokale ildsjæle og frivillige grupper, med tilhørsforhold til Kulbanekvarteret, kunne lykkes med deres initiativer.

På foreningens hjemmeside kan du finde info om den årlige Kulturfest, Hundehygge, Dragedag og andre fællesskabende initiativer i parken:

Det er også her du kan orientere dig om nye foreninger og fællesskaber i Kulbanekvarteret, f.eks. Kunstforeningen i Kulbanekvarteret og havefællesskabet Dyrk, Nyd og Spis.

Valby Skatepark

Facebookgruppen Valby Skatepark er for alle, der har glædet sig til den nye skatepark i Kulbanekvarteret, og vil støtte op om og deltage i fælles aktiviteter på banen:

Gruppen drives af foreningen Valby Skate, en skateboardforening med tilhørsforhold i Kulgraven.

Følg med på deres Facebookside for opdateret info om aktiviteter i Kulgraven:

Vi håber du vil tage godt imod den nye park med de mange nye tilbud og muligheder, ud og nyde Kulbaneparken her i forår og sommer!

2 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.