Herman Bangs Plads Valby dialogmøde nyhed

Se hvilke anlægsprojekter der sættes i gang i Valby

Øget tilgængelighed ved Valby station, byrum og nærgenbrug på Herman Bangs Plads og flere andre projekter i Valby bliver nu sat i gang på grund af den midlertidige afskaffelse af anlægsloftet.

Da Københavns Kommune ramte anlægsloftet i 2019, blev en række projekter sat på pause.

I kølvandet af corona-krisen har regeringen dog valgt at sløjfe anlægsloftet, for at holde hånden under arbejdspladser i bygge- og anlægsbrancher.

Vi har nu fået en liste over de projekter, der sættes i gang i Valby i 2020:

  • Bredahlsvej (Gårdhave)
  • Genopretning af Carl Jacobsens Vej 
  • Mølle Allé (Gårdhave) 
  • Kulbaneparken 
  • Øget tilgængelig Valby stationsruten
  • Nærbrugsgenbrugsstation og udvikling af byrum på Herman Bangs Plads
Anlægsprojekter fremrykket til 2020 og 2021

Fordi et projekt er på listen betyder det ikke nødvendigvis, at det fysiske anlægsarbejde igangsættes i byen. Det kan også betyde at det forberedende arbejde, herunder eksempelvis borger- og lokaludvalgsdialog og projektering, sættes i gang.

Skub på Kulbaneparken

For Kulbaneparken betyder det, at flere elementer, der ellers var udskudt, nu kan anlægges sammen med de øvrige elementer af parken – f.eks. 8-mands kunstgræsbane, aktivitetsarealer, beplantning og stier.

Læs mere om hvad de ekstra midler betyder for Kulbaneparken lige her:

Herman Bangs Plads er længe ventet

Renoveringen af Herman Bangs Plads blev vedtaget allerede med Budget ’15. Men problemer med finansieringen, rådgiverne, og siden et anlægsloft, har i mange år sat projektet på pause.

Visionen for pladsen ved Langgade st. er, at den skal omdannes til et grønt og indbydende byrum med en nærgenbrugsstation – og planerne ligger klar.

Læs mere om planerne for pladsen lige her:

Genopretning af Carl Jacobsens Vej og tilgængelighed på Valby station

Genopretningen af Carl Jacobsens Vej er en del af Københavns Kommunes løbende helhedsgenopretning af de mest slidte veje og strækninger.

En helhedsgenopretning betyder, at vejen renoveres fra facade til facade, f.eks. slaghullersporkøring, store revner, krakeleringer og sætninger. Genopretningen udføres samtidig med et skybrudsprojekt i samme område.

Projektet ‘Øget tilgængelighed Valby stationsruten‘ er så vidt vi er orienteret et tilgængelighedsprojekt for dårligt gående.

Vi får løbende information fra forvaltningen, og følger op, når vi har flere detaljer om projekterne, og hvornår de sættes i gang.

Vil du have nyheder om udviklingen af disse og andre projekter i Valby direkte i din indbakke? Så skriv dig op til vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *