Fornemmelse for mad nyhed

Sæt madspild på skoleskemaet i Valbys skoler

Elever fra tre skoler i Valby har i februar været igennem undervisningsforløbet ‘Fornemmelse for mad’, som vores miljøgruppe har tilbudt. Kontakt os nu hvis din klasse skal skrives op til et undervisningsforløb om mad, ressourcer og affald.

Formålet med undervisningen er at: 

  • Øge elevernes kendskab til madvarer og mindske madspild
  • Øge elevernes forståelse for de lokale fødevareforretningers indsats for at undgå madspild   

Samtidig med den teoretiske forståelse for mad, ressourcer og affald kommer eleverne i køkkenet og laver lækre retter af mad, der ellers var gået til spilde.

Snart 5000 københavnske skolebørn er allerede blevet undervist i ”Fornemmelse for mad” og ved nu, hvordan man bedre undgår madspild. I Valby har undervisningsforløbet har været udbudt af vores miljøgruppe.

Og hvis interessen stadig er der, vil miljøgruppen gerne gentage succesen. 

Skriv til vores miljømedarbejder Asger Gad på gn7s@kk.dk hvis du og din skoleklasse gerne vil høre mere om madspild og skrives op til et undervisningsforløb:

Undervisningen består af teori, virksomhedsbesøg og madlavning og afholdes enten som en temadag eller eksempelvis to formiddage eller to eftermiddage. I alt skal der afsættes 6-8 moduler.

Tre glade skoleklasser blev klogere

Eleverne i de tre deltagende skoler, Hanssted Skole, Kirsebærhavens Skole og Sankt Annæ Folkeskole, har fået indblik i sammenhæng mellem madspild og klimaudfordringen.

De var på virksomhedsbesøg i lokale dagligvarebutikker, der fortalte om håndtering af overskudsvarer og madspild. Sammenhængen mellem vores vaner som forbrugere og hvad den lokale butikschef ender med at smide ud blev tydeliggjort, og eleverne fik trænet deres fornemmelse for mad, så de fremadrettet er bedre til at afgøre, hvilke overskudsvarer vi kan bruge til at lave restemad af.  

Børnene fik en helt ny og bedre forståelse for de udfordringer, dagligvarebutikkerne står med, og fik en god snak med deres lokale butik om hvordan butikken og de selv kan gøre en forskel.

Stor tak til: 

  • Købmand Arian Sabah fra Rema100 i Hvidovrecenteret som havde eleverne fra Hanstedskole på besøg
  • Vibeke Clausen fra Dagli´ Brugsen i Folehaven som tog godt imod eleverne fra Kirsebærhavens Skole
  • Lidl på Sjælør Boulevard, hvor souschef Jonhard West viste rundt og donerede overskudsvarer til børnene fra Sct. Annæ folkeskole.

Skal din skoleklasse have Fornemmelse for Mad på skoleskemaet, så skriv til vores miljømedarbejder Asger Gad på gn7s@kk.dk.

Læs mere om vores miljøgruppes store arbejde i Valby:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *