Smedestræde alkoholambulatorium nyhed

Rytterskolen udset som fremtidigt alkoholambulatorium

Borgerrepræsentationen vedtog i hemmelighed allerede i efteråret 2020, at Rytterskolen skal huse Københavns alkoholambulatorium når Valby Bibliotek er flyttet til Toftegårds Plads i 2026.

Beslutningen lå i et fortroligstemplet budgetnotat, og er først nu kommet frem i offentligheden.

Det er ikke en sag, vi er blevet indviet i, hverken i planlægning eller vedtagelse, og det er grundlæggende helt forkert, at lokaludvalget og borgerne ikke er blevet inddraget i det forberedende arbejde op til budgetforhandlingerne for over et år siden.

Det mener vi både er at undervurdere borgerne og lokaludvalget.

Alkoholambulatorium fra 2026

Det er Specialenheden Forchhammersvej, som indeholder et alkohol- og stofambulatorium, der efter planerne skal flytte til Rytterskolen, formentlig i 2026, når lokalerne er istandsat til formålet.

Det har overborgmester Lars Weiss fortalt VabyLIV, da de efter tips fra borgere kunne afsløre beslutningen tidligere på måneden:

Han udtaler også, at beslutningen var hemmeligholdt fordi den blev en del af en såkaldt samlokaliseringscase med andre involverede adresser.

Vi kunne – og burde – have været inddraget

Den forklaring giver vores formand Michael Fjeldsøe dog ikke meget for i sin udlægning af sagen i ValbyLIV:

“Som jeg forstår det er argumentet, at der indgår en ejendomshandel i en pakke. Men det er jo en løsning, Økonomiforvaltningen selv har pakket. Rytterskolen er jo ikke til salg. Så det er en konstrueret begrundelse, de kunne bare have skilt de sager ad.

Så jeg synes grundlæggende, det er helt forkert, at vi ikke er blevet inddraget i det forberedende arbejde op til budgetforhandlingerne for over et år siden” siger han.

Vi vil tage sagen op igen, for selv om overborgmesteren udtaler, at beslutningen ligger fast, er der tid til at tage en ny og bedre beslutning inden Valby Bibliotek skal flytte i 2025.

Det kræver at forligskredsen bag Budget ’20 er villige til at åbne sagen igen.

Vi orienterer løbende når vi ved mere om sagen.

Psst… Der er også valg

Du interesserer dig for Valbys udvikling. Du har ofte en mening, og vil gerne have indflydelse.

Indtil den 14. januar kan du sende din opstilling og blive medlem af det nye Valby Lokaludvalg!

Læs mere om hvordan du stiller op lige her:

2 replies
 1. Bo Bertelsen
  Bo Bertelsen siger:

  Hej Valby Lokaludvalg.
  Jeg er dybt chokeret og meget bekymret over at leve i et demokrati, hvor den socialdemokratiske overborgmester kan indgå en hemmelig aftale om vores gamle Rytterskole. Vi vælger jo politikere til at hjælpe os med at træffe beslutninger, og ikke til at lave hemmelige aftaler imod vores ønsker. Så kæmp for demokratiet og mod socialdemokratisk magtarrogance og fortsæt med offentliggørelse af overbogmesterens beskidte adfærd.
  Hilsen Bo

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *