Herman Bangs Plads Valby udskudt

Renoveringen af Herman Bangs Plads udskudt pga. anlægsloftet

Omdannelsen af Herman Bangs Plads til et grønt byrum med en nærgenbrugsstation kommer pga. anlægsloftet heller ikke i gang i 2019.

Herman Bangs Plads forsinket – igen

Det er ikke første gang, omdannelsen af Herman Bangs Plads er ramt af forsinkelser.

Idéen om at gøre Herman Bangs Plads til en hyggelig og indbydende plads, som kombinerer et grønt byrum med en nærgenbrugsstation, opstod under Områdefornyelsen Gl. Valby  i 2012.

I 2015 blev der afsat penge til projektet på Københavns Kommunes budget.

I 2016 blev det klart, at det første forslag til omdannelsen af pladsen var underfinansieret, og Teknik- og Miljøudvalget skulle beslutte, om projektet skulle annulleres eller fortsætte i en reduceret udgave.

Udvalget besluttede at gå videre med projektet i en reduceret udgave, der bevarede de nødvendige funktioner, som sikrer en velfungerende nærgenbrugsstation og et attraktivt byrum:

Forslaget blev præsenteret for borgerne i sommeren 2018, og vi så frem til, at anlægget skulle begynde nu til foråret 2019.

Nu har Teknik- og Miljøudvalget besluttet, at sætte projektet i bero i 2019 pga. anlægsloftet.

En halv milliard skulle spares væk

Anlægsloftet er resultatet af en aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, der sætter et loft over, hvor mange penge kommunerne årligt må bruge på anlæg.

Da kommunen fik anlægstallene for 2019, blev det hurtigt klart, at mange planlagte projekter måtte udskydes – over en halv milliard kroner skulle findes på budgettet.

Læs mere om anlægsloftets konsekvenser for projekter i Valby:

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *