Valby Kulturdage nyhedsbrev oplevelseszoner nyhed

På oplevelse i oplevelseszonerne

Fem steder i Valby er der spærret af til en af kulturdagenes oplevelseszoner. Indenfor zonerne må opholde sig 100 mennesker, inklusiv optrædende og medarbejdere. Se hvor du kan gå på oplevelse:

Afspærrede oplevelseszoner Valby Kulturdage 2020

Valby Gadekær – hyggelige koncerter i det grønne

Ved Valby Gadekær opstilles kulturdagenes scene til musik. Slå dig ned i græsset i lommeparken og nyd musikken med sikker afstand til hinanden.

Fredag har lokale Katja Gade sammensat en program med bløde toner, gypsyjazz og retro-rock, der spiller fra kl. 18-23.

Lørdag lægger zonen først scene til Copenhagen Musics årlige musikfestival fra kl. 12-15.15, hvor du kan opleve nogle af byens bedste store kor og orkestre.

Fra kl. 18 er der ren musikhygge med først Jasmin fra den store bagedyst, og senere Nikolaj og Piloterne.

Se hele programmet for koncertzonen på valbykulturdage.dk:

Valby Tingsted – musik fra hele verden

Mette Svane har igen i år sammensat et program, der kommer hele verden rundt.

Teater Tatanka

Både fredag og lørdag kan du besøge beduinteltet på Valby Tingsted. Der bydes på Indisk, Orientalsk, Balinesisk, Gypsy, Bollywood, Bulgarsk, Russisk, spansk Flamenco og Kurdisk dans, hvor publikum også vil aktivt kunne deltage.

Se hele programmet for World scenen på Tingstedet:

Bevæg dig i gaden Valby Tingsted

Igen i år kan du møde flere forskellige idrætsforeninger og prøve dine evner af. Det kommer til at foregår på gaden ved Tingstedet, som i år bliver til SportStedet.

Der er besøg fra Rødovre Ishochey Klub, Københavns SportStacking Klub, BK Frem, Ajax København, Københavns Fægteklub, Alfa og Omega Styrkeløft og Hafnia-Hallen.

Der vil altså være rig lejlighed for at prøve en masse både kendte og mindre kendte sportsgrene af sammen med venner eller familie.

Se hele programmet for Sportsstedet:

Krea, genbrug og upcycling på Toftegårds Plads

Copenhagen FabLab, Materialecentralen og Zone2 laver sammen workshops, der har fokus på reparation, upcycling og udsmykning af tøj, klæder og tilbehør.

Materialecentralen fokuserer på reparation eller upcycling af tøj så gamle klude kan få nyt liv eller blive til noget helt andet. Copenhagen FabLab bidrager med muligheden for at forskønne eller sætte personligt præg på klæderne, og Krea-damerne fra Zone2 laver en børnevenlig version, der også handler om udsmykning og dekoration med genbrugsmaterialer.

De forskellige Workshops giver folk mulighed for enten at medbringe eget tøj eller andre genstande, samt at anvende materialer der stilles til rådighed.

Valbys reparationsnetværk sidder klar til at hjælpe med små reparationer. Tag en ting med der trænger til at blive repareret, kom og giv en hånd med hvis du har lyst til at reparere eller kom og sig hej hvis du bare er nysgerrig. De frivillige i netværket reparerer fordi de gerne vil spare klimaet for affald og unødig brug af nye ressourcer, og fordi de synes det er sjovt.

Læs mere om kreazonen på Toftegårds Plads:

Børnehygge, alsang og masser af kaffe på Aksel Sandemoses Plads

Impact Roasters organiserer underholdningen på den hyggelige plads, der for første gang bliver en del af kulturdagene.

Fredag starter med åndedrætsøvelser, fortsætter med hyggelig børneunderholdning med Skrot, Tuti og den magiske skraldespand, og slutter med alsang med TRUT Brass Band og Bubber kl. 17.30.

Valby Kulturdage corona nyhed deling

Lørdag byder på glad musik med senior-orkestret Patina, herefter folkedans med Bosnisk kulturcenter. Fra 14.30 til 16 kan du opleve en ægte etiopisk kaffeceremoni. Skrot og Tuti underholder igen de små kl. 16-17. Dagen igennem kigger foreningen Valbyspil forbi med Flødebolle Bent og Ballonklovnen Bobo.

Dagen afsluttes med afrikansk trommedans med foreningen MyHorizon, og festlig musik med Cherry Pickings Duo.

Se hele programmet for Aksel Sandemoses Plads her:

Ud over de fem afspærrede zoner er der også et hyggeligt program i Spinderiet og på Poercelænstorvet, og mange af Valbys foreninger og kulturinstitutioner har fundet på aktiviteter i forbindelse med kulturdagene.

Find alle begivenheder på valbykulturdage.dk: