Kulturdage nyhedsbrev kort oversigt nyhed

Oversigt over Valby Kulturdage: Sådan er området opdelt

Valby Kulturdage er delt op i fem zoner på byens pladser og områder: Aksel Sandemoses Plads, Valby Tingsted, Spinderiet, Toftegårds Plads Nord og Toftegårds Plads Syd. Se hvad der sker i de enkelte områder:

Med undtagelse af Spinderiet er områderne markeret med hegn og bannere. Heldigvis er genoplukningen af samfundet så langt, at vi ikke skal tælle gæster som sidste år, og tjek af corona-pas er heller ikke nødvendigt.

Valby Kulturdage 2021 aktivitetsområder

Aksel Sandemoses Plads

Pladsen ved Langgade Station viste sig sidste år meget velegnet til hygge for både børn og voksne.

Fredag indtager lokale bands pladsens lille scene: TRUT Brass Band åbner festen med alsang, hvor Bubber træder til som konferencier. Det bliver med klassiske danske sange som ’I Danmark er jeg født’, ’Jeg ved en lærkerede’, ’Jeg plukker fløjlsgræs’ m.fl.

Herefter sørger Halløjsenberg Swing Jazz Band for en times jazzmelodier og evergreens, før scenen fredag aften overlades til lokale Katja Gade og Inside the Bandana.

Lokale rock-dynamo Katja Gade afslutter fredag med et to timers rock-cruize med radiohits fra de sidste fem år – al den rock vi kender og elsker.

Lørdag byder på en herlig blanding af musik med orkestret PATINA, dans ved GypsyWorldDancers, gøgl med ØgleGøglerne, trommedans med MyHorizon og børneunderholdning af bedste skuffe med Palle Pirat Show. Aftenen sluttes med Bluesdans og livemusik ved foreningen Bluesdancing CPH.

På pladsen kan både fredag og lørdag købes varme pandekager hos Jura pancakes, og selvfølgelig kaffe og bagværk hos Impact Roasters.

Se hele programmet for Aksel Sandemoses Plads:

Valby Tingsted

På Valby Tingsted genskaber Nima Alijani stemningen fra TH. Bar. Pladsen er kulturdagenes centrale koncertscene, med en masse lokale navne på scenen.

Fredag åbner band fra Københavns Åbne Gymnasium og Byens Skole scenen med deres årlige skolekoncert. Lokale Louise Dubiel slipper sine glade, danske popsange løs, før Larsens Bedste slutter af med sange fra en af Danmarks store troubadurer.

Lørdag eftermiddag står musikforeningen Copenhagen Music for programmet. Foreningen holder til i Valby Idrætspark, og præsenterer en imponerende variation i kor og orkestre i de timer, de råder over scenen.

Fra festlig tyrolermusik over hårdtslående rap til det store Showband, hvor hverken dans eller blæserinstrumenter får for lidt!

Scenens hovednavn er Ericka Jane, et af de store håb på den danske R’n’B scene lige nu. Hun spiller lørdag 20-21.

Ericka Jane Valby Tingsted

Ericka Jane, Valby Tingsted

Det populære Musikbingo genopstår både fredag og lørdag, hvor Nima selv styrer løjerne fra scenen.

På pladsen kan du også købe lækker street food. Se hele programmet for Valby Tingsted her:

Spinderiet

Spinderiet skruer op for familiehyggen med gratis kage, ansigtsmaling og besøg af klovnen Benny Schumann.

Lørdag kan du også deltage i bankospil på Spinderiets torv.

Porcelænstorvet indtages både fredag og lørdag af sjove forlystelser – billetter købes på pladsen.

Se hele Spinderiets program her:

Toftegårds Plads Nord

Børnelopper, leg og idræt er overskrifterne for den lille plads nord for Vigerslev Allé. Fredag fra 16-19 og lørdag fra 10-14 sælger Valbys børn ud af legetøj mm. fra 35 loppestande.

Børmeloppemarked, Toftegårds Plads Nord

Ved siden af står Hafnia Hallen i spidsen for et område, hvor lokale klubber og foreninger lader dig tumle og prøve kræfter med forskellige sportsgrene – prøv f.eks. at fægte med Københavns Fægteklubs udstyr, og se når en regerende danmarksmester i skak spiller imod 20 modstandere – på én gang.

Se hele programmet for Toftegårds Plads Nord:

Toftegårds Plads Syd – fremtidens Toftegårds Plads

På pladsen syd for Vigerslev Allé er der aktiviteter søndag fra 10-16.

Valby Kulturhus rykker ud på pladsen med de ting, der normalt foregår inden døre. Materialecentralen, keramikværkstedet, Copenhagen FabLab og Zone2 byder på kreative aktiviteter. Valby Bibliotek besøger pladsen med både bogudlån, bogsalg og læseklubber.

Her bliver også plads til gadeteater, gøgl og musik.

Læs mere om Kultur V’s program her:

Se programmet på valbykulturdage.dk:

 

 

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.