Valby Kulturdage byvandringer

Oplev din by under Valby Kulturdage

Ikke alt til årets Valby Kulturdage foregår indenfor oplevelseszonerne. Der er også åbent hus, byvandringer og fortovskoncerter at opleve. Se nogle af dem på oversigten her – se dem alle på valbykulturdage.dk.

I Olsenbandens fodspor

Én gang fredag og to gange lørdag kan du gå i Olsenbandens fodspor gennem Valby med den lokale ekspert på området, Jesper fra Lokalhistorisk Arkiv.

Tid: Fredag den 4. september kl. 17, lørdag den 5. september kl. 11 og 13.

Mødested: Lokalhistorisk Arkiv, Mosedalvej 1

Vandringen tager ca. en time.

Inde i arkivet på Mosedalvej 1 er der åbent for den aktuelle Olsenbanden-forestilling fredag kl. 16-19 og lørdag kl. 10-17. Du f.eks. kan finde svar på, hvor Olsen-Bandens lejlighed lå, og se hvor Yvonne ræsede rundt under en halsbrækkende køretime.

Cykeltur til Valbys gadekunst

Fredag aften kl. 18 skal du huske din cykel, hvis du vil en tur rundt i Valby og se på street art med den lokale ekspert Rikke Severinsen. Rikke tager dig med helt fra ‘Greta Thunberg’ på Mosedalvej, til Byens Hegn på Ny Ellebjerg station, og helt ud til Kulbanekvarterets finurlige skriv.

’Vandringen’ tager ca. to timer og koster 200 kr., og inkluderer en malebog med Valbys street art. Du skal tilmelde dig på rikke@outsideren.dk.

Tid: Fredag kl. 18-20

Mødested: Foran Lagkagehuset på Valby Tingsted.

Åbent hus i Valby Kino, Jesuskirken og Lokalhistorisk arkiv

I Valby Kino er der fotosafari fredag den 4. september. Børnene skal rundt og lede efter bogstaver, som hænger forskellige steder i kinoen. De danner tilsammen en filmtitel som børnene skriver på det udleverede ark. Der udtrækkes fem vindere af fribilletter, og de får direkte besked.

Jesuskirken inviterer også indenfor fredag aften til åbent hus med orgelkoncert. Der vil i løbet af aftenen være adgang til såvel kirkens krypt og tårn som til Jesuskirkens Historiske Samling samt pulpiturer med mulighed for at se både kirkens orgler og kirkens harmoniumsamling på nærmere hold. Kirken er åben fra kl. 18-22.

Samvirkende Menighedsplejer i gaden Valby Tingsted byder fredag indenfor til en pandekage mellem kl. 16 og 20. Du kan høre om husets historie og lave din egen pandekage. Du kan også få en eksistentiel snak om tro, diakoni og socialt arbejde i kirken eller deltage i en quiz samt gøre en god handel i vores genbrugsbutik.

Hos Frelsens Hær på Valby Langgade 83 er der kaffe på kanden lørdag den 5. september mellem kl. 11.30-13, hvor du også kan nyde en koncert Frelsens Hærs musikkorps (brass band). Du kan komme indenfor, se lokalerne, og få en snak.

Pop-up koncerter i gaden

Den nye vinhandler på Valby Langgade, Peter Kjær, byder på Bossa Nova koncert på fortovet fredag den 4. september fra kl. 16-19.

Bossa Nova Club vil spille klassiske bossanovaer, såsom The Girl from Ipanema, men også præsentere egne kompositioner – alt sammen sunget og fremført af den brasilianske sangerinde, Marcela Ferreira.

Cafe Sommerfuglen præsenterer med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen Henri Benis trio fredag den 4. september kl. 19-21 og lørdag kl. 13-15.

Henri Benis trio er garant for en melodiøs, bevægende og levende musikoplevelse. Den cubanske gruppe spiller musik fra deres hjemland med et moderne touch, men fortryller også publikum med egne originale numre.

Gå selv på opdagelse i programmet for Valby Kulturdage lige her:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *