Bibliotek Toftegårds Plads Valby nyhed

Opbakning fra rådhuset til det bibliotek, Valby fortjener

Flere medlemmer af rådhusets Kultur- og Fritidsudvalg ønskede på et møde i går en beregning på, hvad det vil koste at anlægge arkitekternes hovedforslag til det nye bibliotek på Toftegårds Plads, og ikke bare den skrabede model.

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalgs møde den 26. februar var et kritisk møde for fremtidens Toftegårds Plads.

Udvalget skulle nemlig behandle en indstilling om det nye bibliotek på Toftegårds Plads, og blev den vedtaget som den stod skrevet, kunne Valby have vinket farvel til det bibliotek, som Schønherr arkitekter havde tegnet som hovedforslag i helhedsplanen for pladsen.

Sådan gik det heldigvis ikke – både Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet tilsluttede sig nemlig en protokolbemærkning fra Socialistisk Folkeparti om, at variant B af biblioteket skal beregnes og indgå som en option i projektet for Toftegårds Plads.

Se dagsordenspunktet og beslutningen her:

Bemærkningen giver mulighed for, at politikerne kan vælge at afsætte ekstra midler til biblioteket, enten i forhandlingerne om overførselssagen i marts eller til budgetforhandlingerne til efteråret.

Vi er derfor meget glade for opbakningen, og kæmper videre for den rigtige løsning på Toftegårds Plads.

Nye illustrationer viser forskellen tydeligt

Op til mødet havde vi bestilt supplerende tegninger fra arkitekterne, der tydeligt illustrerer forskellen på variant A og variant B af biblioteket.

Tværsnit variant A Valby Bibliotek Toftegårds Plads
Tværsnit variant B Valby Bibliotek Toftegårds Plads
Volumenstudie variant A Valby Bibliotek Toftegårds Plads
Volumenstudie variant B Valby Bibliotek Toftegårds Plads

Første billede viser variant A med en brat overgang mellem plads og bibliotek. Andet billede viser variant B med en glidende overgang mellem plads og bibliotek. 

Hent illustrationerne fra Schønherr her:

Læs mere om de forskellige varianter af Valby Bibliotek og hvorfor det er vigtigt, at det bliver bygget rigtigt, lige her:

Nu kan der findes penge på overførselssagen eller budgettet

Både medlemmer fra Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet, heriblandt borgmester Franciska Rosenkilde, tilsluttede sig protokolbemærkningen fra Socialistisk Folkeparti om, at variant B skal beregnes og fortsat indgå som en option i udviklingen af Toftegårds Plads.

Ordlyden af bemærkningen er:

SF deler visionerne for et nyt bibliotek som et led i at etablere Toftegårds Plads som kulturens plads i Valby.

Visionen er i vinderforslaget beskrevet ud fra variant B, mens variant A er en nedskaleret version af biblioteket, der kan etableres for den afsatte økonomi.

Vi ønsker en konkret beregning af merprisen for variant B og at denne variant indgår som option i den videre politiske proces

Opbakningen åbner for, at der kan søges penge til den yderligere udgift til anlæg af biblioteket, når politikerne på rådhuset skal forhandle om overførselssagen i foråret og om næste års budget til efteråret.

Enhedslisten fik yderligere tilføjet en bemærkning om, at de ikke ønsker at der bygges boliger på Toftegårds Plads.

Følg med i udviklingen af Toftegårds Plads ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden med nyt om Valbys udvikling:

1 svar
  1. Jørn schmidt
    Jørn schmidt siger:

    Toftegårds Plads er byens værste plads, en dødsfælde for alle svage trafikanter. Jeg bor på Strindbergsvej og har ikke de seneste 10 år hverken sat mine ben eller cyklet der. Det er en rigtig arkitektfælde I der er gået i. Og ideen – som jo lyder cool og postmoderne – med at man kan gå op på bibliotekets tag! Ja, hvad skal man der? Indånde den mest trafikalt forurenede luft i bydelen og nyde synet og larmen fra de tusindvis af biler og busser. Åh Gud! Må vi ikke godt have lov at beholde det velplacerede bibliotek lige midt i oasen omkring Tingstedet?

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *