Kulbaneparken anlægsloft nyhed

Der er opbakning til Kulbaneparken på rådhuset

Socialdemokraterne og SF på rådhuset bakker i en fælles støtteerklæring op om, at Kulbaneparken er allerhøjeste prioritet, når der igen kan sættes anlæg i gang.

Anlægsloftet har været en helt umulig øvelse for Teknik- og Miljøudvalget, og mange væsentlige projekter i København er sat i stå. I Valby går det, som vi før har beskrevet, hårdest ud over første fase i anlægget af Kulbaneparken.

Socialdemokraterne og SF bakker op i fælles støtteerklæring

På rådhuset har Socialdemokraterne og SF vist forståelse for den håbløse situation.

Gruppeformændene for hhv. Socialdemokraterne og SF, Lars Weiss og Klaus Mygind, har udsendt denne fælles erklæring til os og til Valbybladet om, at Kulbaneparken er allerhøjeste prioritet, når der igen kan sættes anlæg i gang:

Socialdemokraterne og SF har fokus på, at Kulbanevej prioriteres som det næste ligeså snart, der bliver mulighed for at igangsætte anlægsprojekter på teknik- og miljøområdet.

Vi er glade for erklæringen, der viser stor politisk ansvarsbevidsthed fra de to parties side.

De to gruppeformænd uddyber erklæringen:

For københavnerne og lokalpolitikerne er det voldsomt frustrerende opleve, at nødvendige projekter – der er blevet prioriteret og hvor vi har fundet pengene – løber ind i regeringens anlægsloft og må udskydes. Det er uholdbart.

For mig vil hovedprioriteten, hvis vi i årene fremover fortsat skal leve med et anlægsloft, være indsatsen i byens udsatte boligområder – herunder Kulbaneområdet” fortæller Lars Weiss, Socialdemokraterne

For SF var det afgørende at broen over Folehavemotorvejen kom igang nu. Det er også afgørende, at fornyelsen og færdiggørelsen af Kulbanevej sker hurtigst muligt.

Derfor er jeg meget glad for, at SF og Socialdemokraterne sammen vil arbejde for det og prioritere det hurtigst muligt” fortæller Klaus Mygind, SF

Kulbaneparken er helt afgørende for Kulbanekvarteret

Med aftalen om anlægsloftet blev grundbevillingerne til Valbys to områdefornyelser, i Folehavekvarteret og Kulbanekvarteret, sikret.

Desværre blev en del af bevillingen til Kulbaneområdet udsat, nemlig anlægsdelen til den bemandede legeplads, hvilket er første fase i anlægget af Kulbaneparken.

Både frivillige fra området og områdefornyelsens sekretariat har arbejdet hårdt på at opbygge det momentum og den sammenhængskraft, der nu er i området.

Det er et område, hvor tilliden til kommunen er lille, men hvor Områdefornyelsen i Kulbanekvarteret sammen med frivillige i kvarteret nu har oparbejdet en følelse af, at det kan lykkes at vende udviklingen i kvarteret.

Derfor er det helt afgørende at den bemandede legeplads, der markerer områdefornyelsen start, bliver sat i gang igen hurtigst muligt.

Lokalt er der stadig tro på projektet – læs Valbybladets interview med Benjamin Friis, formanden for Kulbaneparkens Venner, lige her:

Læs mere om anlægsloftet og konsekvenserne for Valby lige her:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *