Fællesgro kommer til Valby nyhed

Det økologiske fødevareinitiativ FællesGro kommer til Valby

Fra juni måned kan du blive forsynet med lokalproduceret, økologisk frugt og grønt direkte fra landmanden, når det medlemsbaserede fødevareinitiativ FællesGro opretter afhentningssteder på Grønttorvet og i Carlsberg Byen.

FællesGro har siden 2018 forsynet københavnere med lokalproduceret, økologisk frugt og grøntsager.

Livia Urban Swart Haaland og Kristian Skaarup, der står bag FællesGro, har længe arbejdet for mere økologi i byen. I 2014 grundlagde de sammen tagfarmen ØsterGRO på Østerbro med visionen om at skabe en lokal og bæredygtig fødevareproduktion i byen.

I 2018 startede de FællesGro, som på tre sæsoner er gået fra ét udleveringssted til at dække 6 bydele i København og omegn.

Økologi et fælles anliggende

Deres vision med FællesGro er, at gøre økologisk fødevareproduktion til et fælles anliggende for producenter på landet og aftagere i byen og skabe fællesskab mellem byboere og landmænd.

Fællesskab, medindflydelse og økologi er nøgleordene, og initiativet er medlemsbaseret.

Betal forud og hent grøntsager en gang om ugen

Medlemmerne af FællesGro betaler forud for deres andel af høsten, landmanden producerer afgrøderne og FællesGro sørger for, at du kan afhente din høst ugentligt på et afhentningssted i København.

Som medlem kan du således afhente frisk, lokalproduceret økologi én gang om ugen i skuret i Grønttorvsparken på Grønttorvet eller, hvis du bor tættere på Carlsberg Byen, ved Gasolin Grill på Bryggernes Plads.

FællesGro fortæller, at du i høstposen får minimum seks forskellige afgrøder hver uge – og mulighed for tilkøb af økologiske æg, blomster samt andre varer fra økologiske småproducenter.

Det er gartner Ole Nørby, som driver gården Nørbys Grøntsager på Stevns, der kommer til at levere høstposer til Grønttorvet. Høstposer til Carlsberg Byen vil komme fra det familiedrevne Stensbølgård i Kirke Hyllinge, som drives af Kirsten Sivertsen, hendes mand Johan og deres søn Morten.

Grønttorvet

  • Hvor: Skuret i Grønttorvsparken, 2500 Valby
  • Hvornår: hver torsdag fra kl. 16-19 i høstsæsonen, der løber fra 4. juni til 10. december

Carlsberg Byen

  • Hvor: foran Gasoline Grill, Bryggernes Plads 1, 1799 København
  • Hvornår: hver tirsdag fra kl. 16-19 i høstsæsonen, der løber fra 2. juni til 8. december

Prisen er 2100 kr./halv høstsæson, som betales på forhånd for 14 høstgange. Det svarer til 150 kr. pr. høstpose.

Læs mere og meld dig ind på www.faellesgro.dk:

Vi er store tilhængere af initiativer, som fremmer økologi og bæredygtighed – to ting, som vores miljøgruppe arbejder målrettet med.

Læs mere om miljøgruppens arbejde lige her:

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *