P-zoner ålholm vigerslev nyhed

Få indflydelse på de nye tidsbegrænsede P-zoner ved Ålholm og Vigerslev Allé

Der er to nye tidsbegrænsede P-zoner på vej til Valby – ved Ålholm og Vigerslev Allé. Hør om forslagene og få indflydelse på afgræsningen når vi afholder borgermøde sammen med forvaltningen den 16. juni kl. 17 i aulaen på Lykkebo Skole.

Teknik- og miljøforvaltningen gennemførte i 2021 en analyse af mulighederne for etablering af nye parkeringszoner i København.

Borgerrepræsentationen vedtog på den baggrund, at der skal indføres nye tidsbegrænsede parkeringszoner i store dele af København, blandt andet to nye zoner i Valby.

Begge zoner_Valby

De to kommende tidsbegrænsede zoner ligger i Ålholm-området og langs med Vigerslev Allé. Forslagene er i høring frem til 6. juli. I samarbejde med forvaltningen afholder vi borgermøde om forslagene:

Torsdag den 16. juni kl. 17-19 

Aula på Lykkebo Skole, Vigerslevvej 141 

På mødet kan du blandt andet give forvaltningen input til den endelige afgrænsning af de to områder, og tidsrummet de skal gælde indenfor.

Forslaget i korte træk

Forvaltningen foreslår at oprette de tidsbegrænsede parkeringszoner med 3 timers tidsbegrænsning på hverdage fra 08-22. Det betyder, at parkering er gratis for alle, men man kan maksimalt parkere 3 timer i tidsrummet 8-22 mandag til fredag.

Beboere med adresse inden for den tidsbegrænsede zone kan ansøge om beboerlicens. Der udstedes max 1 licens pr. person over 18 år i husstanden. Licensen er gratis og undtager fra tidsbegrænsningen.

Virksomheder med adresse i zonen kan få licenser til rene erhvervskøretøjer, der er tilknyttet virksomheden. Der er ikke begrænsning på antal erhvervslicenser. Licensen er gratis og undtager fra tidsbegrænsningen.

Der vil også blive etableret en ordning med gæstelicenser.

Parkeringszonen vil gælde på kommunale veje og private fællesveje inden for det afmærkede område. Parkeringszonen vil ikke gælde på privat grund/private veje

Mød op og indsend høringssvar

Vil du have indflydelse på f.eks. afgrænsningen af de nye P-zoner kan du deltage i borgermødet den 16. juni og/eller indsende et høringssvar via Københavns Kommunes høringsportal Bliv Hørt:

Forslagene til de kommende tidsbegrænsede parkeringszoner i Valby er i offentlig høring i perioden 25. maj – 6. juli 2022. Til september træffer Teknik- og Miljøudvalget endelig beslutning om etablering af zonerne, som forventes at træde i kraft i marts 2023.

3 svar
 1. Allan Lind
  Allan Lind siger:

  Håber at man husker at biler og varevogne skal være indregistreret på en adresse inden for zonen.

  Svar
 2. Adrian
  Adrian siger:

  Hvis man bor i et nybyggeri med fx parkeringskælder, kan man ikke få en licens. Man tvinges til at betale for den meget dyrere kælder – hvis énd bil kan komme derned! Jeg bor i Maskinfabrikken, og har store problemer med at parkere min høje bil på papegøjeplader. Jeg kan ikke få licens selvom jeg driver virksomhed her. Latterligt!

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.