Lokalplan Blushøjvej Valby nyhed

Ny lokalplan skal give plads til lagerhotel på Blushøjvej

Ny lokalplan for Blushøjvej skal gøre det muligt at bygge et lagerhotel på Blushøjvej 9 – vi har netop indsendt vores høringssvar med flere forbehold for planen.

Overordnet synes vi det er positivt, at lavet en lokalplan for det samlede område ved Blushøjvej mellem Gl. Køge Landevej, Ellebjergvej, Køge-Bugt-banen og Kollegiet Gl. Køge Landevej.

Vi har dog også forbehold overfor lokalplanforslaget i vores høringssvar, da det lægger op til en markant bygningshøjde, og betydelig mere tung trafik til området.

Stiforbindelse til Valby Idrætspark

Forslaget til en ny lokalplan tager højde for en kommende stiforbindelse fra Folehavekvarteret under Køge Bugt-banen til Valby Idrætspark.

Den forbindelse står højt på vores ønskeliste, da den kan forbinde Folehaveområdet i linjen fra Blommehaven – Blushøjvej under Køge Bugt-banen til Idrætsparken ved Valby Boldklubs nye klubhus.

Forbindelsen er vigtig for Folehaven, hvor der er områdefornyelse, og skal indgå i et stisystem via Grønttorvet til det centrale Valby og den grønne cykelrute.

Byggeri med markant højde

Lokalplanarbejdet udspringer af et ønske om at bygge et lagerhotel på Blushøjvej 9 med et etageareal på 5.130 m2 og i en højde op til 20 meter.

Det er en markant bygningshøjde, som kan virke voldsom.

Vi lægger derfor i høringssvaret vægt på, at der ikke dispenseres fra kommuneplanens rammer for bebyggelsesprocent, friareal, bygningshøjder mv.

En attraktiv facade mod Ellebjerg stations gamle forplads

Den gamle Ellebjerg Stationsforplads er ikke med i området for den nye lokalplan, da den er omfattet af lokalplanen for Valby Idrætspark.

Grunden skal med tiden være et attraktivt byggefelt, og salget af grunden skal være med til at finansiere udviklingen af idrætsparken.

Vi lægger derfor i høringssvaret særlig vægt på, at den nye lokalplan stiller krav til udformningen og materialevalget af facaden på lagerhotellet, der vender hen mod stationsforpladsen.

Vi menet, at der bør stilles krav om, at den udformes som en grøn væg (en hængende have) eller på tilsvarende måde lever op til krav om at udgøre en visuelt attraktiv facade.

Lagerhotellet vil skabe tung trafik

Det påtænkte lagerhotel skal bruges som distributionscentral.

Det vil skabe en betydelig trafik af tunge køretøjer, som vil gøre det nødvendigt at skabe sikre forhold for cyklister, når der fra Ellebjergvej og Gl. Køge Landevej skal drejes til højre ind på Blushøjvej.

Især indkørslen fra Ellebjergvej er i dag usikker ved højresving af større køretøjer. Vi ser gerne, at krydset her opgraderes til et lyskryds.

Send et høringssvar senest den 11. september

Høringen om lokalplanen for Blushøjvej ligger offentligt tilgængeligt på Københavns Kommunes høringsportal Bliv Hørt.

Hvis du vil give din mening om lokalplanen til kende, skal du indsende dit høringssvar via portalen senest den 11. september:

Læs hele vores høringssvar lige her:

1 svar
 1. Brian Engelhardt
  Brian Engelhardt says:

  Hej! Jeg har læst om vision for Valby Idrætspark!
  Jeg har bare forslag noget om Valby Idrætspark og Valby Stadion:
  1. Drop renovering af Valby hallen. Jeg har aldrig syntes om den gamle Valby hallen, fordi jeg syntes det er dårlig stand på både indendørs og udefra. Dette bør nedrivning af hallen og bygge et helt nyt arena. Kig ind på http://www.prioritetsernekearena.se – Nordens største multisportarena. Det hedder Prioritet Serneke Arena, som ligger i Göteborg i Sverige. Prioritet Serneke Arena har syv etager af sportsgrene, med alt fra langrend til håndbold og fodbold. Folkeskole og gymnasium med sportsorientering i to etager. Gym, klubværelser, skadeklinik, hotel, mødelokaler, restaurant, bar og caféer. Alt på 45 300 m2 – Velkommen! Jeg er sikker på, at det vil være rigtig godt for Valby Idrætspark blive et samlingssted for bredde- og eliteidræt, og et flagskib for den Københavnske idrætsscene. Jeg kan godt lide type som dette Prioritet Serneke Arena, men det behøver ikke være 45 300 m2, bare mindre eller noget.
  2. Valby Stadion: Jeg er bestemt enig i, at det ikke kan bruges til store sportsbegivenheder. Valby Stadion skal ikke nødvenlig renoveres bl.a. tribunerne eller andet. Det skal være et nyt stadion. Jeg foreslår, at stadionet skal være den type model som Ghelamco Arena (det er KAA Gents hjemmebane) eller Estadio Municipal Butarque (CD Leganes hjemmebane) Du kan se på billedet på internet – Det behøver ikke være større kapacitet, men mellem 9.000-12.000 vil være fint. Og stadionet bør være kalde ”Pauli Park” i stedet for Valby Stadion/Idrætspark samt en statue af Pauli Jørgensen bør stå foran stadion. Det er mindeværdighed. Boldklubben FREM er et fantastisk klub, blev skiftet i 12. maj 1886 og har en sand historie i storhedstid. Blandet andet hvem husker ikke en Pauli Jørgensen? 😊 Desuden træning- og klubhus skal også være tilfredsstillende faciliteter i topklasse. Også stort aktiv, at det danske kvindelandshold og ungdomslandskamp vil benytte banen. Det er en store scene i fremtid i møde. Så det er mit bud 😊
  Ha´ en dejlig dag
  Venlig hilsen,
  Brian Engelhardt

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *