Ensretning Toftegårds Plads Nord nyhed

Ny ensretning betyder slut med smutvejen forbi Toftegårds Plads Nord

Gaden Toftegårds Plads har været en yndet smutvej for bilister, der ville undgå det store kryds hvor Vigerslev Allé møder Gl. Køge Landevej og Toftegårds Allé. Nu er smutvejen lukket med en ny ensretning.

Omlægningen af trafikken omkring pladsen har været et lokalt ønske, da det afskærer bilister, der skal dreje til højre i krydset Gl. Køge Landevej/Toftegårds Allé/Vigerslev Allé, fra at tage en smutvej ind omkring pladsen.

Den manøvre har skabt mange usikre situationer på den lille vej, og været årsag til meget ekstra trafik.

Nu er der etableret

  • Indkørsel forbudt fra Vigerslev Allé 
  • Ensretning af gaden fra Toftegårds Allé 

Mere grønt og mindre støj på pladsen

Vores miljøgruppe spurgte i 2018 områdets beboere om, hvordan de godt kunne tænkt sig at bruge den lille plads nord fra Vigerslev Allé:

Omlægningen af vejen til ensretning var et stort ønske – en anden idé var at flytte p-pladserne, fjerne noget af beplantningen, og dermed åbne pladsen op mod det lille butiksstrøg. Det kunne også give mulighed for udeservering på pladsen.

Siden har miljøgruppen haft flere møder med forvaltningen om mulighederne, men arbejdet har endnu ikke båret frugt.

Miljøgruppen presser nu på for, at renoveringen af den sydlige Toftegårds Plads i forbindelse med byggeriet af Valby Bibliotek også kan inkludere ny begrønning og renovering af den nordlige plads.

Læs mere om miljøgruppens arbejde og hvordan du kan hjælpe til lige her:

1 svar
  1. peter juhl
    peter juhl siger:

    Hvorfor ikke lave den ensrettede gade om til gågade eller evt, udvide pladsens belægning så den når helt hen til husene. Så bliver den større og kan fx rumme en legeplads og måske en lille cafe,. Buskadserne bør fjernes så pladsen åbnes op for den pulserende trafik.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *