Blomstereng Valbyparken Valbiplanen nyhed

Ny blomstereng med vilde blomster skal anlægges i Valbyparken

Hurra! Teknik- og Miljøforvaltningen støtter op om vores indsats for byens bier og insekter ved at anlægge en 4.500 m2 stor blomstereng mellem Parkstien og Hammelstrupvej i Valbyparken.

Udover at understøtte Valbi-planen er blomsterengen en del af Københavns Kommunes arbejde med at understøtte biodiversitet. Blomsterengen skal understøtte vilde bier og andre bestøvere.

Området bliver på samlet 4.500 m2., og bringer os derfor betydeligt tættere på målet om 5 hektar med bivenlig beplantning i Valby!

Kort over placering af blomstereng i Valbyparken

Groft kort over hvor blomsterengen bliver anlagt

Et væld af blomster – men ikke lige med det samme

Kommunen begynder med at grave græstørven af og vende den ned i jorden. Herefter bliver den bare jord fræset tre gange cirka hver 14. dag for at gøre jorden fri for kvikgræs og aggressive urter som brændenælder, skræppe og bynke, der ellers vil dominere.

Derfor ser det bart og kedeligt ud i nogle uger, mens jorden gøres klar til såning.

Start på blomsterengen

Frøene bliver sået, når vejret er stille og gerne med lidt regn i sigte. Der bliver sået arter som fx hjertegræs, almindelig katost, cikorie, kornvalmue, blæresmælde, almindelig agermåne og mange flere.

Senere på året vil der også blive plantet frugttræer i området.

Al henvendelse vedrørende arbejdet bedes henvendt til Teknik og Miljøforvaltningen Parker, Kirkegårde og Renhold på mailadressen et6k@kk.dk:

Teknik- og Miljøforvaltningen beder om, at du undlader at forstyrre medarbejderne, som udfører arbejdet.

Tak for den flotte gave til Valbys bier og insekter!

Under overskriften Valbi-planen har vores miljøgruppe søsat en kampagne for at få anlagt flere bi- og insektvenlige m2 i Valby, og målet er 5 hektar.

Vi er allerede godt på vej, da kommunen har sørget for, at 4 hektar i Valby er bi-og insektvenligt. Med den nye blomstereng kommer vi betydeligt tættere på målet!

Du kan også donere m2 til projektet – det kræver bare, at du har et areal, som du lover at lade henstå med bi- og insektvenlig beplantning i minimum tre år.

Om du har have, baggård eller altan gør ingen forskel – hver altankasse tæller!

Læs mere og donér et par m2 til indsatsen her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.