Zzzz zz zzzøvn Valby kunst deling
0 Kommentarer/

Zzzz zz zzzøvn udgør et af fire kunstværker sat op på Lejerbos fire gavle på beboelsesejendommene på Lukretiavej og Blankavej. Værket er en del af et større udsmykningsprojekt kendt som Lejerbos fire kunstgavle kurateret af Simon Hjermind Jensen.

Med titlen Zzzz zz zzzøvn leder værket af Jan S. Hansen tankerne hen på døgnets sene timer og nattelige drømme. Motivet danner med sin sammensætning af former, en rumlig fornemmelse, der yderligere fremhæves af værkets beklædning af to lag net, hvorved en moiré-effekt opstår. Derved fremstår en billedoverflade, der aldrig er i ro. Sammensætningen af motiver og moiré-effekt giver liv til værket og dermed liv til gavlen. Som forbipasserende vil man opleve, at motivet bevæger sig i takt med, at man selv bevæger sig forbi maleriet.

Jan S. Hansen er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

Læs mere det samlede projekt Lejerbos fire kunstgavle under beskrivelsen af Fourteen Flowers af Simon Hjermind Jensen. Kunstværket er skabt i forbindelse med områdefornyelsen af Gl. Valby under projektet Valby Fortællinger.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *