Dulk Valby kunst deling
0 Kommentarer/

Som repræsentant for Galore Urban Art Festival, der årligt blev afholdt på Toftegårds Plads i årene 2006-2013, fik man de to street art kunstere Dulk og Isaac Malakkai til at udsmykke hver deres gavl i området omkring Valby Langgade. Dulk, hvis rigtige navn er Antonio Segura Donat, kommer fra Spanien og deltog i Galore Urban Art Festival i 2013.

Dulk fremlagde tre skitser for Dansk Supermarked, der ejer bygningen, hvor Dulk skulle male. Dansk Supermarked valgte det motiv, de helst ville have. Farverne i gavlmaleriet er tilpasset gavlens omgivelser, så gavludsmykningen passer ind i det øvrige gadebillede. Derfor er baggrundsfarven Valby-gul, som Dulk mener er en gennemgående farve i området. Dulk må også have været inspireret af Nettos logo. Centralt i gavlmaleriet ses netop en skotsk terrier med en taleboble, hvor der står NETTO.

Lige siden sin barndom har Dulk haft en interesse for at iagttage dyr. Denne interesse er tydelig i hans værkproduktion, hvor dyr blandet med surrealistiske landskaber er et gennemgående kendetegn i hans kunstværker. Dertil er hans motiver inspireret af en uskyldig og tragikomisk opfattelse af verden, hvilket stilistisk ofte genfindes i tegneseriegenren.

I forbindelse med udsmykningen af gavlen blev Dulk bedt om at udsmykke et lille stykke mur på en cafe på den modsatte side af Valby Langgade. Ved Cafe Ciré finder du derfor endnu et kunstværk af Dulk.

Den store gavludsmykning er skabt i forbindelse med områdefornyelsen af Gl. Valby under projektet Valby Fortællinger.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *