0 Kommentarer/

Udsmykningen af den gamle sukkerfabrik på Carl Jacobsens Vej blev udført som en del af en omfattende istandsættelse og fornyelse af området og derunder genanvendelse af områdets bygninger. Bygningerne er i dag en sammensætning af oprindelig bebyggelse og nybyggeri, der skal supplere de gamle bygninger. Et gennemgående træk for oprindelig og ny bebyggelse er Henning Damgaard Sørensens udsmykning af bygningernes indre og ydre.

Udsmykningsarbejdet er en af Henning Damgaard Sørensens senere kunstproduktioner. Forud ligger en lang kunstnerisk karriere og kunstnerisk udvikling, der især fandt inspiration ved den tyske Bauhaus-bevægelse og de russiske avantgarde-kunstnere med især Kazimir Malevichs nonfigurative værker i front.

Med Sukkerfabrikken fik Henning Damgaard Sørensen mulighed for at sætte sit præg på selve rumoplevelsen på stedet. Henning Damgaard Sørensen havde tidligere udført en lignende omfangsrig bygningsintegreret kunstproduktion til LO-skolen i Helsingør og var personligt fortaler for kunsten som en integreret del af hverdagen. Motivvalget til Sukkertoppen er også lig klassiske Henning Damgaard Sørensen-værker. Værkerne er non-figurative med rene og klare farver, der giver rytme og bevægelse i værkerne.

Den bygningsintegrerede udsmykning af Sukkertoppen omfatter en rum-eksperimenterende skulptur foran hovedindgangen, runde glasudsmykninger i atriarummets ene ende samt modsvarende malerier i den anden ende af rummet, sandblæste glasfriser, træ-relieffer og malerier i bygningens gangarealer og farvesætning af søjler og karme rundt om dørene.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *