S.P.L. Sørensen Valby kunst deling
0 Kommentarer/

Under et halvtag på muren af Laboratoriebygningen hænger et relief i ler. Relieffet er udført af kunstneren Svend Rathsack, der egentlig var uddannet som maler fra kunstakademiet, men efterfølgende stort set kun arbejdede som billedhugger.

Stilistisk har relieffet meget til fælles med Rathsacks udførelse af søfartsmonumentet på Langelinie, som blev afsløret i 1928. Begge værker er kendetegnet ved en stilistisk simplificering af personernes kropsholdning, et træk der måske kan føres tilbage til hans interesse for arkaisk græsk kunst.

Rathsack tilkendte sig ikke entydigt nogen af hans samtids fremherskende kunstneriske stilarter, men lod sig inspirere af det, der nu engang omgav ham. Et af hans i dag mere kendte værker er Grønlandsmonumentet fra 1938, der står Christianshavns Torv.

Relieffet på ved Carlsberg Laboratoriet er en hyldest til kemikeren Søren Peter Lauritz Sørensen, der var direktør for Carlsbergs kemiske afdeling i perioden 1901-1938. Igennem sin karriere offentliggjorde Søren Peter Lauritz Sørensen en række videnskabelige afhandlinger, og efter sin tid hos Carlsberg blev han præsident for Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *