Løvebrønden Valby kunst
0 Kommentarer/

Lige siden sin barndom tegnede og modellerede Mogens Bøggild dyr, og det er også med dyrene som motiv, at han senere blev en kendt og yndet kunstner. Bøggild er kendt for sin evne til at fange og fastholde øjeblikkets udtryk. Derfor ses dyrene i Bøggilds værke ofte som værende i aktion. En ørn der letter og basker med vingerne foran det gamle radiohus på Rosenørns Allé, en grisemor der passer på sine griseunger ved Ceresbrønden i Århus, og en løve der er ved at drikke fra Løvebrønden i skolegården på Ålholm Skole.

Bøggild havde en forkærlighed for ler, og formede ofte sine skulpturer i ler inden han huggede dem i granit. Løvebrønden er også hugget i granit, og der ligger en stor teknisk kunnen i udførelsen af løvens kravlende og fastklamrende position, der er hugget i samme stykke granit som selve vandkarret.

Bøggild arbejdede hverken efter den nyklassicistiske tradition med dets krav om perfektionisme og rene afsluttede overflader, eller efter sin samtids stigende interesse for det abstrakte. Han fandt sin helt egen stil, der var bundet op i en tæt forbundenhed med naturen og studier af denne. Her fandt Bøggild den dybde, som han mente, at kunsten krævede for ikke at blive overfladisk eller irrelevant for sin omverden.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *